«Το βέτο αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς διαδικασιών που θα ακολουθήσει η χώρα εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία υπεραμύνθηκε της λύσης πακέτο στην επικείμενη σύνοδο κορυφής.

«Στη Σύνοδο Κορυφής -είπε η κ. Διαμαντοπούλου μιλώντας στον Βήμα 99,5-θα τεθούν τρία κρίσιμα ζητήματα, για τα οποία η Ελλάδα ζητεί λύση-πακέτο: ο νέος μόνιμος μηχανισμός στήριξης, το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που η Γερμανία και η Γαλλία έφεραν με παράδοξο τρόπο και η διαχείριση του χρέους, θέμα που αφορά άμεσα και την Ελλάδα.

Η Γερμανία και κάποιες άλλες χώρες θέλουν να ληφθούν αποφάσεις χωριστά για τα θέματα αυτά, εμείς θέλουμε λύση-πακέτο και ο πρωθυπουργός θα θέσει εξ αρχής ότι τα τρία αυτά θέματα δεν δεχόμαστε να μπουν χωριστά».

Η Ελλάδα -προσέθεσε η υπουργός- πάει σε αυτή τη διαπραγμάτευση με επιχειρήματα ευρωπαϊκά και όχι ελληνικά και πως εάν δεν ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση, η επίθεση από τις αγορές θα είναι άμεση και θα αφορά χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. «Η Ε.Ε. πρέπει να δώσει ένα σαφές μήνυμα που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει, γιατί σέρνεται», είπε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου.