Σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι η κυβέρνηση «υπέγραψε το μνημόνιο χωρίς να ξέρει τι υπογράφει», ενώ τόνισε ότι «η χρονιά της συναίνεσης ήταν πέρυσι. Το ΠΑΣΟΚ την αρνήθηκε και την τορπίλισε. Τώρα είναι η ώρα της αλλαγής των όρων του μνημονίου».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, την ερχόμενη Τρίτη. Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προσωπική σχέση του με τον πρωθυπουργό, ο Α. Σαμαράς είπε ότι η σχέση αυτή παραμένει καλή αλλά σημείωσε: «μια σχέση εμπιστοσύνης στηρίζεται στην αξιοπιστία, ακόμα και όταν διαφωνείς με τον αντίπαλό σου. Τέτοια βάση αξιοπιστίας δεν υπάρχει με ευθύνη του κ. Παπανδρέου.»

Ο Α. Σαμαράς υπογράμμισε ότι είναι κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου.

Ο Α. Σαμαράς μίλησε και για τον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι οι σχέσεις τους είναι καλές και αδιατάρακτες. Όσο για το ΛΑΟΣ, ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει ότι «δεν παρακολουθεί τις «καθημερινές μεταμορφώσεις» του κόμματος, ενώ υπενθύμισε ότι το ΛΑΟΣ στήριξε το μνημόνιο και πολέμησε τη ΝΔ.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τα κρούσματα αποδοκιμασίας κατά πολιτικών, ο Α. Σαμαράς απάντησε: «Τα έχουμε πει, τα έχουμε ξαναπεί, τα έχουμε καταδικάσει επανειλημμένως, τι δεν καταλαβαίνετε;»