«Πρέπει να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί και οι θεσμοί εκείνοι που διασφαλίζουν την οικονομική και νομισματική σταθερότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την ανάπτυξη της Ευρωζώνης – και το ευρωομόλογο μπορεί να παίξει ρόλο – κλειδί για την υπέρβαση της κρίσης χρέους, τη διασφάλιση της σταθερότητας του ευρώ και τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας».

Τα παραπάνω Αυτά τόνισε η Βάσω Παπανδρέου, επικεφαλής της επιτροπής που συστήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου για την προώθηση του ευρωομολόγου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο, όπως είπε η κ. Παπανδρέου, «να κινητοποιηθούν οι πολίτες και να συμμετέχουν πιο ενεργά, αλλά και να ασκηθεί πίεση στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

Η κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι δυστυχώς έχει αποδειχτεί ότι στη μεγαλύτερη κρίση που περνά η Ευρώπη, «η πολιτική ηγεσία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι κατώτερη των περιστάσεων», ενώ χαρακτήρισε τα βήματα που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο «μικρά και αναποτελεσματικά», με αποτέλεσμα, όπως είπε, οι χώρες να μεταφέρουν δισ. ευρώ στο τραπεζικό σύστημα γιατί πρέπει να στηριχθεί, να αυξάνονται ιλιγγιωδώς τα δημοσιονομικά ελλείμματα και το χρηματοπιστωτικό σύστημα να ζητά μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, ως προϋπόθεση του δανεισμού.

Τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος για το ευρωομόλογο και, όπως είπε, θα κατατεθεί και στη συνεδρίαση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Επίσης εξαπέλυσε βολές προς «τη συντηρητική πλειοψηφία που ελέγχει την Ευρώπη του σήμερα», αφού όπως είπε «με τις πολιτικές που εφαρμόζει δυναμιτίζει όλα τα κεκτημένα που πέτυχαν στο παρελθόν οι σοσιαλιστές. Η συντηρητική πλειοψηφία χωρίς σχέδιο για την Ευρώπη είναι η κύρια υπεύθυνη για τη θεσμική και οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ένωση».