«Στο κόκκινο» ανέβηκαν για άλλη μια φορά οι τόνοι στη Βουλή ανάμεσα στο Γιώργο Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα, με το δεύτερο να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και η προσφυγή στο ΔΝΤ ήταν προσυμφωνημένη.

«Είστε σχολιαστές κουτσομπολιών. Η Ελλάδα είχε δύο επιλογές, ή να χρεοκοπήσει, ή να βρει από αλλού δανεισμό. Εσείς τι θα επιλέγατε; Πέστε μας ότι θέλατε να χρεοκοπήσει η Ελλάδα», ήταν η αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου που τόνισε ότι δανειστής της Ελλάδας είναι οι λαοί της Ευρώπης.

«Στη Φινλανδία με ρώταγαν, θα τα δούμε ποτέ πίσω τα λεφτά μας ο φινλανδικός λαός;
Τι θα πούμε κύριε Τσίπρα, ότι είμαστε τζαμπατζήδες και έχουμε το κίνημα ‘’δεν πληρώνω’’;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και προέτρεψε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να προσχωρήσετε σε άλλο κίνημα, στο κίνημα δεν πληρώνω μίζα και φακελάκι».

«Το έγκλημα ήταν εκ προμελέτης», υποστήριξε ο Α. Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Με σχέδιο μας οδηγήσατε στο ΔΝΤ. Μιλάγατε για περίστροφο πάνω στο τραπέζι, αλλά το κρατούσατε εσείς. Και είχατε ήδη πυροβολήσει την κοινωνία με σιγαστήρα, για να μη σας πάρουν χαμπάρι».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εθελοδουλεία».

«Αντί να πιέσετε τη Μέρκελ, την ευχαριστείτε όπως ο Σημίτης ευχαρίστησε εδώ μέσα τους Αμερικανούς. Το τελευταίο χαρτί που έχετε είναι να αρνηθείτε το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας», τόνισε και κάλεσε το Γιώργο Παπανδρέου να φέρει το θέμα σε δημοψήφισμα.

«Τι εκπροσωπείτε όταν μοιράζετε συγχωροχάρτια στην προηγούμενη κυβέρνηση; Φοράτε προσωπείο αριστερό. Έπρεπε να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων», απάντησε ο πρωθυπουργός.
Αναφορικά με την περιβόητη συνέντευξη Στρος Καν, ο Γιώργος Παπανδρέου σχολίασε:
«Μπράβο για τη μεγάλη σας αποκάλυψη. Είχα δώσει συνεντεύξεις όπου έλεγα ότι είχα από το 2009 επαφές με το ΔΝΤ για τεχνική και όχι οικονομική υποστήριξη.

Και είπα ότι είμαστε έτοιμοι για όλα τα πιθανά σενάρια, αλλά το να το συζητάμε δημοσίως δημιουργεί αρνητικό κλίμα. Και κάποια στιγμή δεν υπήρχε πλέον άλλη λύση από το μηχανισμό. Αλλιώς θα είχαμε υπαχθεί ολοκληρωτικά στο ΔΝΤ», κατέληξε ο πρωθυπουργός.