Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, φιλοξενήθηκε σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή του Flash και με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ δήλωσε τα εξής:

«Το χρέος φαίνεται ως παγόβουνο που έρχεται. Αυτό που επισημάναμε αρκετοί από εμάς και μερικοί από εμάς το είχαν επισημάνει από πάρα πολύ καιρό, από μήνες και στον πρόεδρο τον ίδιο όταν κάναμε συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα, είναι ότι δεν είναι ορατό ένα συνολικό σχέδιο που να περιλαμβάνει το μνημόνιο αλλά και να το υπερβαίνει.

Σ’ αυτό το σχέδιο θα έπρεπε να υπάρχουν όλες οι εκδοχές, οι δυσκολίες, χρονοδιαγράμματα, σενάρια, εναλλακτικές λύσεις. Αυτό δεν είναι ορατό και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα ελλείμματα που έχουμε, γιατί χωρίς αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη και το ’χω πει από πολύ καιρό τώρα, ούτε να διαπραγματευτείς σωστά μπορείς με τους τροϊκανούς.

Έστω και τώρα θα πρέπει να υπάρξει μια ανασύνταξη συνολικότερη ενόψει αυτού του μεταίχμιου που βρισκόμαστε, συνολικότερη ανασύνταξη και των πολιτικών και των δυνάμεών μας, για να δούμε πού βρισκόμαστε, ποια είναι μπροστά μας τα δύσκολα, ποια είναι τα σενάρια, ποιες είναι οι ελληνικές προτάσεις, τι έχουμε να πούμε.

Για να μιλήσουμε και στην κοινωνία καθαρά, με ειλικρίνεια, γιατί όπως και να πάνε τα μεγέθη η κοινωνία θα μπει για μακρύ χρόνο στα πολύ δύσκολα, ένα μέρος της θα ζήσει εφιαλτικά.

Χρειάζεται μια συνολικότερη ανασύνταξη των δυνάμεών μας και στην κορυφή και προς τα κάτω, δηλαδή πιο συλλογική προσπάθεια, πιο συντονισμένη προσπάθεια, ισχυρή διεύθυνση, ισχυρή ομάδα που να παρακολουθεί, να σχεδιάζει, να βλέπει τι γίνεται, να συντονίζει, να παίρνει αποφάσεις, να αντιμετωπίζει κρίσεις.

Αφού είμαστε σε δύσκολα και είμαστε σε “πόλεμο” που λέει ο πρόεδρος πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα έτσι. Και επειδή επαναλαμβάνω, εξαντλούνται τα περιθώρια της κοινωνίας, εξαντλούνται οι αντοχές της πραγματικής οικονομίας, τα πράγματα δε μπορούμε να τα αφήσουμε όπως μέχρι τώρα. Έχουν προσδοκία, γιατί αν αυτή η προσδοκία διαψευστεί αλίμονό μας».