Πυρ ομαδόν εξαπέλυσαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου για τις δηλώσεις της τρόικας.
«Η κυβέρνηση υποτιμά την νοημοσύνη των Ελλήνων. Είναι αργά για δάκρυα. Απίστευτη κωμωδία. Είδαμε την κατάρρευση της κυβέρνησης και την εξαπάτηση του ελληνικού λαού που αισθάνθηκε οργή. Εσείς δεν την αισθανθήκατε γιατί αυτά είναι γνωστά και συμφωνημένα», δήλωσε ο Μιχάλης Παπαδόπουλος της Ν.Δ.
.
«Όλος ο ελληνικός λαός κατάλαβε τι έγινε εκτός από τα δύο μεγάλα κόμματα», υποστήριξε ο Παύλος Μαρκάκης του ΛΑΟΣ και πρόσθεσε:
«Οι της τρόϊκας μίλησαν για εκποίηση δημόσιας περιουσίας. Το βράδυ ξύπνησε το ΠΑΣΟΚ, εσείς τους είπε, είστε υπάλληλοι μην είστε τόσο άγριοι, η κυβέρνηση τα κανονίζει αυτά. Η αγωνία ΠΑΣΟΚ ΝΔ για το ποιος θα υπερισχύσει και ποιος θα χρησιμοποιήσει την καλύτερη φράση, πέφτει στο κενό».

«Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο, κινητή και ακίνητη περιουσία», σχολίασε ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖα που έκανε λόγο για «αποκριάτικη αντιπαράθεση» και διερωτήθηκε: «Μαζέψατε σε 20 χρόνια 16 δισ., πως θα μαζέψετε 50 δισ. σε 4 χρόνια;»