Αποδέκτης διαμαρτυριών πολιτών που ζουν στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, για τη διακοπή της σιδηροδρομικής γραμμής Έδεσσας – Φλώρινας έγινε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπως αναφέρει ο ίδιος σε επιστολή που απευθύνει στον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα.

«Η κατάργηση της συγκεκριμένης γραμμής δημιουργεί μεγάλα προβλήματα καθώς εξυπηρετούσε πολίτες, οι οποίοι εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή των νομών Πέλλας και Φλώρινας, αλλά και προς Κοζάνη», λέει ο κ. Ψωμιάδης και ζητεί αφενός την επανεξέταση του ζητήματος αφετέρου να μην  γίνει «μια ακόμη αντιαναπτυξιακή κίνηση που υποβαθμίζει και αδικεί την ελληνική περιφέρεια».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής  έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Έγινα αποδέκτης διαμαρτυριών πολιτών που ζουν στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, για τη διακοπή της σιδηροδρομικής γραμμής Έδεσσας – Φλώρινας.

Όλοι συμφωνούμε ότι υπάρχει ανάγκη εξυγίανσης των ΔΕΚΟ και προς αυτήν την κατεύθυνση καλώς λαμβάνονται μέτρα.

Είναι βέβαιο όμως ότι τα μέτρα αυτά θα πρέπει να μην αγνοούν τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στις διάφορες περιοχές της χώρας.

Η κατάργηση της συγκεκριμένης γραμμής δημιουργεί μεγάλα προβλήματα καθώς εξυπηρετούσε πολίτες οι οποίοι εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή των νομών Πέλλας και Φλώρινας, αλλά και προς Κοζάνη.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να επανεξετάσετε την κατάργηση της γραμμής Έδεσσας – Φλώρινας και να μην προχωρήσετε σε μια ακόμη αντιαναπτυξιακή κίνηση που υποβαθμίζει και αδικεί την ελληνική περιφέρεια».