Την παραίτηση Παπακωνσταντίνου ζητά η ΝΔ ,με το αιτιολογικό ότι προχωρά σε συμφωνίες και δεσμεύσεις για την χώρα με… εξωθεσμικό τρόπο. Την ίδια στιγμή όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει  εξηγήσεις για την δήλωση του τομεάρχη οικονομίας κ.Σταΐκούρα ο οποίος την Παρασκευή μετά την συνέντευξη της τρόικας και την ανακοίνωση  εκποίησης δημόσιας περιουσίας, έσπευσε να πει ότι τώρα λαμβάνονται αποφάσεις για θέματα που η ΝΔ είχε θέσει ένα χρόνο πριν.

Και είναι γεγονός ότι η ΝΔ έχει μιλήσει μήνες πριν για αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και  ιδιωτικοποιήσεις ύψους ακριβώς 50 δισ. όσα ακριβώς προϋπολόγισε και η τρόικα με τον κ. Παπακωνσταντίνου. «Όταν η Νέα Δημοκρατία υποστήριζε, από τον προηγούμενο Ιούλιο,τόνισε ο κ. Σταΐκούρας, ότι μπορεί η χώρα να αντλήσει 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και από ιδιωτικοποιήσεις,  η κυβέρνηση μιλούσε για “μαγικές συνταγές”. Σήμερα, που η τρόικα καταλήγει στο ίδιο ποσό, μετά από 7 επιπλέον μήνες απραξίας, τι έχει να μας πει η κυβέρνηση;»

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεξηγεί τώρα την δήλωση αυτή τονίζοντας ότι η ΝΔ μίλησε για αξιοποίηση και όχι για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας,ότι σαφώς μιλά για ιδιωτικοποιήσεις αλλά όχι για γενικό ξεπούλημα…