«Μια στάση ανομίας είναι όπλο αυτοκαταστροφικό» αναφέρει μέσω συνέντευξης στην «Καθημερινή» ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας.

Προαναγγέλλει, δε, αυστηρότερη αντίδραση της κυβέρνησης, λέγοντας πως «δεν θα αφήσουμε τη χώρα εκτεθειμένη στον κίνδυνο της περιθωριοποίησης γιατί εκεί οδηγείται μια χώρα με ταυτότητα ανομίας».

Τέλος, ο κ. Ρέππας χαρακτηρίζει «οριακή επιλογή» την επίταξη των απεργών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σε ξεχωριστό όμως δημοσίευμα της εφημερίδα επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται συμβιβασμένη με συνεχώς ογκούμενα φαινόμενα ανομίας η κυβέρνηση, όπως καταδεικνύει η παθητική στάση της έναντι του κινήματος «Δεν πληρώνω», αλλά και η απροθυμία να αντιμετωπίσει με αποφασιστικό τρόπο κινητοποιήσεις που πλήττουν το κοινωνικό σύνολο, με τελευταίο παράδειγμα τις απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου συνδικαλιστές εμφανίστηκαν μάλιστα να αγνοούν δικαστικές αποφάσεις.

Ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις για αυστηρή τήρηση του νόμου. Όμως, έχουν υπερισχύσει απόψεις σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει «ελαστική» στάση, καθώς λόγω της γενικευμένης λαϊκής δυσφορίας από τα επώδυνα οικονομικά μέτρα εκφράζονται φόβοι ότι η χώρα μπορεί να περιέλθει σε καθεστώς γενικευμένης έντασης, ακόμη και από κάποιο τυχαίο γεγονός.

Εντύπωση προκαλούν και κάποιες άλλες συμπεριφορές, όπως αυτές εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που ενώ απεργούν πληρώνονται, δηλώνοντας… ρεπό. Την ίδια στιγμή, μόνο ο ΟΑΣΑ από μια 24ωρη απεργία χάνει έσοδα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.