Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου η σημερινή.

Τα φαρμακεία είναι σε όλη τη χώρα κλειστά λόγω της κινητοποίησης των φαρμακοποιών.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σήμερα σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Στις 10:00 θα γίνει η συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις 10:30 προγραμματίζεται η πρώτη σύνοδος των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη 1:30 γεύμα εργασίας και στις 3:30 δεύτερη σύνοδος των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στις 6:00 στα γραφεία του Σωματείου «Γαλαρία» και θα συναντηθεί με τους εργαζομένους στην Ολυμπία Οδό. Η κεντρική ομιλία του Α. Τσίπρα θα γίνει στις 7:00 στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης Πάτρας.

Στις 9:30 ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης συαντάται με τους αιρετούς περιφερειάρχες.

Στις 10:00 στη Βουλή, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργος Καρατζαφέρης προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013.

Στις 11:00 συνεδριάζει η ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) προκειμένου να εκφράσει γνώμη επί του σχεδίου νόμου «Αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις» που εστάλη από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Από την ίδια ώρα και έως τις 15:00 θα ακινητοποιηθούν τα τρόλεϊ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων, έως τις 15:30 τα λεωφορεία.

Στις 11: 00 στα γραφεία της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων ΕΛλάδας ΕΝΑΕ  συνεδριάζει η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΝΑΕ (αιρετοί περιφερειάρχες) με θέματα Διαχείριση απορριμμάτων- Προγραμματισμός δράσεων, Κανονισμός Λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου, Εκτελεστικής Επιτροπής και Οικονομικής Επιτροπής, Λειτουργία ΕΝΑΕ- Μόνιμες Επιτροπές.

Στις 12 ακινητοποιούνται οι συρμοί του ηλεκτρικού. Στάση εργασίας των εργαζομένων έως τις  16:00.

Στις 12:30 συνάντηση της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου με τον Δημήτρη και τη Γεωργία Καλοειδή. Το ζεύγος έχειαναπτύξει πλούσια φιλανθρωπική δράση, συνεισφέροντας με σημαντικές δωρεές σε Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα, Ακαδημίες, Ιατρικά Κέντρα, Σχολεία, Νοσοκομεία και Οργανισμούς στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Στο έργο τους συμπεριλαμβάνεται η χρηματοδότηση της ανέγερσης ενός ελληνικού σχολείου και μίας ελληνικής εκκλησίας για την ομογένεια στη Νέα Υόρκη.

Στις 18:30  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Νεοχώρι, συνάντηση του δημάρχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη, με τους πολίτες και τους συλλόγους του πρώην Δήμου Οινιάδων.

Την ίδια ώρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος), η έναρξη σεμιναρίου με θέμα: «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των ξένων: ταξιδιωτικές αναμνήσεις λογοτεχνών, περιηγητών και επιστημόνων τον 19ο και 20ό αιώνα».