Δικαιότερες και πιο ξεκάθαρες παρεμβάσεις ζήτησαν από την κυβέρνηση βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα στη Βουλή.

«Πρέπει να ανοίξουμε τα επαγγέλματα με τρόπο οργανωτικό και σωστό. Το να συντηρούμε κάποια προνόμια δε λέει τίποτα», σχολίασε ο Νάσος Αλευράς και υποστήριξε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτούνται γενναιότερες παρεμβάσεις.

Η Ελενα Παναρίτη επεσήμανε ότι «υπάρχουν κάποια παράθυρα που αν τα αφήσουμε, θα γυρίσουν πίσω. Το άνοιγμα των επαγγελμάτων πρέπει να είναι πιο καθαρό και δίκαιο».

«Πρέπει να υπάρχουν κανόνες και ρυθμίσεις. Ακούμε για πλήρη απελευθέρωση των πάντων και νεοφιλελευθεροποίηση των πάντων», τόνισε ο Κώστας Σπηλιόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν θα είναι θετικό. Να μη γίνουμε το πειραματόζωο της Ευρώπης. Δεν θα ωφελήσει τους νέους η απελευθέρωση, αλλά θα τους βλάψει. Αυτοί θα την πληρώσουν».

Για «κατ’ ευφημισμόν άνοιγμα» του επαγγέλματος των φαρμακοποιών έκανε λόγο ο Μιχάλης Κατρίνης, ενώ αναφερόμενος στους συμβολαιογράφους υποστήριξε ότι «γίνεται απλά καρτελοποίηση των αμοιβών και όχι πρωτοποριακή κίνηση για το άνοιγμα του επαγγέλματος».