«Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι υπάρχει η ιδέα για τη συζήτηση της επαναγοράς (σ.σ. ελληνικού χρέους)», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς αναφορικά με σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομικών στο Νταβός, και τόνισε ότι «είναι μια δημόσια συζήτηση στην οποία εμείς δεν συμμετέχουμε αυτή τη στιγμή».

«Υπάρχουν πολλά σενάρια», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής και υπογράμμισε ότι «εμείς στη μόνη συζήτηση που συμμετέχουμε είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. ευρώ και μένουμε εκεί».

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «διαψεύσαμε ως έθνος και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όλες εκείνες τις ‘Κασσάνδρες’ που προεξοφλούσαν και πολύ συχνά επένδυαν στην καταστροφή μας» και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχωρά με όραμα και συγκεκριμένο σχέδιο στη θωράκιση της χώρας, της οικονομίας, της κοινωνίας και των θεσμών που τη διέπουν, ώστε να μην βρεθούμε ξανά σε παρόμοια θέση.

Παράλληλα τόνισε ότι οι σημαντικότατες επαφές που έχει ο πρωθυπουργός στο Νταβός με διεθνείς παράγοντες, πιστοποιούν άλλη μια φορά την αλλαγή της εικόνας της χώρας την τελευταία χρονιά.

«Αρκεί να αντιληφθεί κανείς τι αντιμετώπιση είχε η χώρα στην αντίστοιχη συνάντηση πέρυσι», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «με την αποφασιστικότητα και την έντονη διεθνή κινητικότητα και τη βούληση της κυβέρνησης για αλλαγές και τις θυσίες του πολίτη που πιάνουν τόπο, όλοι μαζί αλλάξαμε αυτή τη δραματική κατάσταση».

Επιπλέον, τόνισε ότι «φέτος είμαστε φορέας και συνδιαμορφωτής των εξελίξεων και κυρίως της λύσης ενός γενικότερου πανευρωπαϊκού προβλήματος», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να βάλει σε μια σειρά τα δημοσιονομικά, να προωθήσει σημαντικότατες δομικές και διαρθρωτικές αλλαγές που αλλάζουν το πρόσωπο της χώρας.

Ακόμη, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση στέκεται στο έλλειμμα διαφάνειας, «στο οποίο οφείλονται πολλά προβλήματα» και τα αντιμετωπίζει με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.