Αμηχανία εξακολουθεί να επικρατεί στην κυβέρνηση για την υπόθεση της παραμονής των μεταναστών στη Νομική Σχολή της Αθήνας. Χθες, ο πρωθυπουργός φέρεται να έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, λέγοντας πως «ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει πέσει στο τραπέζι η ιδέα της άρσης του ασύλου, αν και η κυβέρνηση – διά του αρμοδίου υπουργού, Χρήστου Παπουτσή – πετάει το μπαλάκι για το θέμα αυτό στη διοίκηση του Πανεπιστημίου και η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου έδωσε σαφή εντολή να μην εμποδίζεται η πρόσβαση στα πανεπιστήμια, για οποιοδήποτε λόγο και ζήτησε «να εφαρμοστεί ο νόμος», με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο χορήγησης ασύλου στους μετανάστες.

Το τι θα πράξει τελικά η κυβέρνηση αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες. Ωστόσο, το ζήτημα φέρνει στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας με εκρηκτικό τρόπο τόσο το θέμα της παράνομης μετανάστευσης όσο και το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου. Και τα δύο αναζητούν αντανακλαστικά και απαντήσεις άμεσα από την κυβέρνηση…