Και σε αναδιατύπωση του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία προχώρησε πριν λίγο στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, επιχειρώντας να διαβεβαιώσει τους απεργούς φαρμακοποιούς ότι δεν ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία φαρμακείων χωρίς πτυχίο.

«Η αλλαγή γίνεται για να άρουμε κάθε επιχείρημα που βρίσκει τηλεοπτικό χώρο», σχολίασε ο υπουργός Υγείας και δήλωσε ότι «οι απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τους πολίτες χωρίς λόγο».
Μετά την αναδιατύπωση του άρθρου 36 προκειμένου η φράση «αδειούχος φαρμακοποιός» να επαναλαμβάνεται σε κάθε επίμαχο σημείο του νομοσχεδίου και να είναι σαφής, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε:

«Ελπίζω τώρα να ακούσω από φαρμακοποιούς τα οφειλόμενα. Αν δεν υπάρξει σχόλιο, θα δικαιωθούν σκέψεις μας ότι δεν τους πειράζει αυτό αλλά τους ενοχλεί η γενική απαγόρευση άλλων πλην των πληθυσμιακών κριτηρίων».

Πάντως ο κ. Λοβέρδος δεν απάντησε με σαφήνεια στο ερώτημα του Μ. Σαλμά της Ν.Δ, αν η νέα διατύπωση της διάταξης πράγματι αποτρέπει τη λειτουργία φαρμακείων σε σούπερ μάρκετ.

Λίγη ώρα αργότερα όμως από την ολομέλεια της Βουλής έκανε άλλη μια απόπειρα να διαλύσει κάθε υποψία, τονίζοντας ότι «φαρμακείο μπορεί να έχει μόνο διπλωματούχος και αδειούχος από τη σχολή φαρμακοποιός. Τίποτα δεν αλλάζει στη νομοθεσία που ισχύει από το 1932.

Τα πολυκαταστήματα ξέρετε καλά ότι δεν μπορούν να ασκήσουν αυτή τη δυνατότητα», δήλωσε απευθυνόμενος και πάλι στον πρώην υφυπουργό Υγείας Μάρια Σαλμά.