«Πρωτοφανή προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης και του Κοινοβουλίου που υπονομεύει στο βάθος την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία» καταγγέλλει ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα του ΠΑΣΟΚ για τον ίδιο «δεν έχουν συνεπώς καμία βάση». Υπενθυμίζει ότι ήταν «ο πρώτος που έθεσε το ζήτημα της αποκατάστασης ενδεχόμενης ζημίας του Δημοσίου από την Siemens, καθώς και του αποκλεισμού της από δημόσιες συμβάσεις». Ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. κατηγορεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι ξεπέρασαν «τα όρια της μικροψυχίας και του μικροκομματισμού».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γ. Αλογοσκούφη έχει ως εξής:

«Καταρρέει  πλήρως, μετά τη δημοσιοποίηση των  προτάσεων των βουλευτών του  ΠΑΣΟΚ αργά χθες τη νύκτα, η σκευωρία που αποσκοπούσε στο να μου  αποδώσει δήθεν ευθύνες για τις συμβάσεις του ΟΤΕ. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επικαλούνται άρθρα του νόμου 3429/2005 (Άρθρα 7 και 8) για τα οποία ο ίδιος ο νόμος προβλέπει (Άρθρο 1 εδάφιο 5) ότι δεν έχουν εφαρμογή στον ΟΤΕ. Πρόκειται για πρωτοφανή προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης και του Κοινοβουλίου που υπονομεύει στο βάθος την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία. Επιβεβαιώνονται έτσι η πλήρης αυθαιρεσία, η διαστρέβλωση του θεσμικού πλαισίου και  οι προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες που υπαγορεύουν αυτές τις προτάσεις. Προτείνεται, η περαιτέρω διερεύνηση για δήθεν ευθύνες για τον ΟΤΕ όλων όσοι διετέλεσαν Υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ ο ΟΤΕ εξαιρείται από το νόμο περί ΔΕΚΟ. Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δεν υποκαθιστά τη Διοίκηση του ΟΤΕ, ούτε έχει αρμοδιότητες εποπτείας και ελέγχου πέραν αυτών που προβλέπονται για οποιαδήποτε Ανώνυμη Εταιρεία της χώρας (Άρθρο 16, Νόμου 3429/2005). Αυτά σκοπίμως αποσιωπούνται στο δήθεν πόρισμα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που επικαλείται τα άρθρα 7 και 8 του ιδίου νόμου που δεν έχουν όμως εφαρμογή στον ΟΤΕ. 

Τα όσα  αναφέρονται για να δικαιολογήσουν την εμπλοκή του ονόματός μου  δεν έχουν συνεπώς καμία βάση. Συνιστούν καθαρή προσπάθεια πολιτικής  δίωξης και αναμένω από τους βουλευτές  όλων των πτερύγων να αποδοκιμάσουν  τα περί δήθεν απαιτούμενης περαιτέρω διερεύνησης. Ο νόμος είναι σαφής. Η σκευωρία σε ότι με αφορά κατέρρευσε.

Ουδεμία πράξη  ή παράλειψη μπορεί να μου καταλογιστεί σε σχέση με τον ΟΤΕ, ο οποίος δεν  ανήκε στην εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Ουδεμία  σχετική σύμβαση θα μπορούσα να έχω χειριστεί ή υπογράψει ή διαχειριστεί ή ελέγξει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, όπως καθορίζονται από το νόμο 3429/2005 ή και προγενέστερους νόμους. Ουδέποτε υπέγραψα, εκτέλεσα, διαχειρίστηκα ή έλαβα γνώση συμβάσεων του ΟΤΕ, ή οποιουδήποτε άλλου οργανισμού με τη Siemens, καθώς δεν είχα καμία σχετική αρμοδιότητα. 

Επιπλέον, το πόρισμα βαφτίζει ως συγκάλυψη την  ψήφιση νόμου από τη Βουλή, με τον  οποίο διορθώθηκαν τα αίτια της  δυσλειτουργίας του οργάνου για  την “Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες”. Με το νόμο αυτό, ο οποίος ήταν αποτέλεσμα συλλογικής πρωτοβουλίας της τότε κυβέρνησης, που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, προβλέπεται ο ορισμός, ως επικεφαλής του οργάνου, εν ενεργεία ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, που επιλέγεται από την ηγεσία της Δικαιοσύνης (Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο). Η Επιτροπή αυτή, εξ όσων γνωρίζω, λειτούργησε και λειτουργεί αποτελεσματικά. Με τη δημιουργία της αποκαταστάθηκε η ομαλή συνεργασία με την τακτική δικαιοσύνη και αποφεύχθηκε ο υποβιβασμός της Ελλάδος ο οποίος είχε ήδη δρομολογηθεί στα πλαίσια της FATF. Ακριβώς την ίδια ρύθμιση έχει υιοθετήσει και η σημερινή κυβέρνηση. Τι εννοούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην εξεταστική; Ότι στην καταγγελλόμενη συγκάλυψη συμμετείχε τόσο η τακτική δικαιοσύνη όσο και η σημερινή κυβέρνηση; Και αν ο πρώην επικεφαλής της αρχής είχε κάποια στοιχεία, γιατί δεν τα γνωστοποίησε στον διάδοχό του; Και αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν απορίες για τη λειτουργία της Επιτροπής, γιατί δεν μου έκαναν ούτε μία ερώτηση για το θέμα αυτό κατά την παρουσία μου στην Επιτροπή; Τι έπρεπε να κάνω; Να μην εφαρμόσω το νόμο;

Στο ζήτημα της δήθεν “συγκάλυψης”, αρκεί  να αναφέρω ότι μετά την έκταση που έλαβε η αποκάλυψη των  παράνομων δραστηριοτήτων της Siemens, με το από 10 Ιουλίου 2008 ιδιαιτέρως επείγον ερώτημά μου προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (επισυνάπτεται), ζήτησα τη γνώμη του Νομικού Συμβουλίου για τις “απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη προστασία των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου”. Ειδικότερα το ερώτημα αφορούσε στην τηρητέα πορεία για την άσκηση των αξιώσεων του δημοσίου κατά της Siemens, τον αποκλεισμό της από διαγωνιστικές διαδικασίες και την κήρυξή της ως έκπτωτης από την εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων. Ήμουν ο πρώτος που έθεσε το ζήτημα της αποκατάστασης ενδεχόμενης ζημίας του Δημοσίου από την Siemens, καθώς και του αποκλεισμού της από δημόσιες συμβάσεις. Η πρωτοβουλία μου αυτή αποσιωπάται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το ερώτημά μου αυτό απαντήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2009, αφού είχα πάψει πλέον να είμαι Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Τι έκανε έκτοτε για όλα αυτά η σημερινή κυβέρνηση εκτός από τις πολιτικές διώξεις που μεθόδευσε μέσω της εξεταστικής;

Είναι προφανές ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λόγω υπερβάλλοντος ζήλου να κατηγορήσουν στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης επέδειξαν στην περίπτωσή μου συμπεριφορά που ξεπερνά τα όρια της μικροψυχίας και του μικροκομματισμού. Παρεξετράπησαν και εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Επικαλούνται για τον ΟΤΕ διατάξεις νόμου που δεν έχουν εφαρμογή στον ΟΤΕ, αποσιωπούν και διαστρεβλώνουν γεγονότα και θεωρούν συγκάλυψη τη δημιουργία με νόμο που ψήφισε η Βουλή, μιας Επιτροπής υπό εν ενεργεία ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό που λειτουργεί ακόμη και σήμερα με την ίδια ακριβώς μορφή.»