Σε συζήτηση για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο και… σχολιασμό του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens κατέληξε η χθεσινή κόντρα κορυφής στη Βουλή, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τα εθνικά θέματα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για παιχνίδια με τους θεσμούς και πρότεινε τον αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες όλων των υπουργών από το 1974 έως σήμερα, για να εισπράξει την εξίσου σκληρή απάντηση από τον Γιώργο Παπανδρέου ότι η Ν.Δ. ήταν αυτή που ψήφισε το νόμο περί ευθύνης υπουργών που μέμφεται σήμερα και πως η κυβέρνηση τολμάει και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την εμπέδωση της διαφάνειας στον πολιτικό και στο δημόσιο βίο γενικότερα.

Αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος ζήτησε να μη γίνουν «βορά του δικαστικού κόσμου» οι πολιτικοί, ενώ επικριτικοί για την κυβέρνηση, με αφορμή το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, ήταν η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Και αυτό που συμβαίνει με τη Siemens άπτεται της εξωτερικής πολιτικής, διότι αυτά άνοιξαν την όρεξη στις πολυεθνικές να κάνουν ό,τι θέλουν στην Ελλάδα», σχολίασε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι με το πόρισμα της Εξεταστικής θα κινηθούν οι διαδικασίες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.