Σε ερωταπαντήσεις (Q&A) μέσω του Instagram προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας «αδιαμεσολάβητα» όπως είπε με τους πολίτες, καθώς λόγω καιρού δεν μπόρεσε να συνεχίσει προς ώρας την περιοδεία του.

Η πρώτη ερώτηση που τέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, ήταν αν «θα έρθει Ρόδο απόψε». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απάντησε «θα προσπαθήσουμε σήμερα το βράδυ, Θα κάνουμε τα πάντα. Μέχρι 6 μποφόρ μάλλον θα το δοκιμάσουμε. Όμως δεν υπόσχομαι γιατί εγώ τις υποσχέσεις μου τις τηρώ».

Η επόμενη ερώτηση ήταν αν κρυώνει με το κοντομάνικο με τον ίδιο να δηλώνει, «όχι βέβαια» καθώς, όπως είπε, «πήγα λύκεια στα βόρεια της Βοστόνης, εκεί να δεις το -20 βαθμούς τράβηξα για μερικές εβδομάδες».

Στη συνέχεια του ζητήθηκε να δώσει μία συμβουλή σε όσους τον στηρίζουν και «δέχονται ανελήτο bullying» με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά: «Είστε πολλοί και πολλές παραπάνω από όσο νομίζετε. Ο κόσμος έχει πάθει μια εσωτερική πληγή με το 41% και δεν μπορεί να πιστέψει ότι είμαστε πλειοψηφία. Είμαστε περισσότεροι, μην χάνετε το κουράγιο σας, η αλήθεια είναι στην ψυχή μας».

Δεν θα συγκυβερνούσα με τη Νέα Δημοκρατία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στο ερώτημα αν θα συγκυβερνούσε με τη Νέα Δημοκρατία: «Όχι, δεν θα μπορούσα να συγκυβερνήσω με κόμματα που έχουν εξαρτήσεις από τράπεζες και από ένα σύστημα προπαγάνδας. Η ΝΔ είναι όντως πολυσυλλεκτικό κόμμα αλλά προς την άκρα δεξιά. Αν οι άνθρωποι του προοδευτικού κέντρου θέλουν μια κοινωνία σύγχρονη και μια οικονομία ρυθμισμένη, έχουν άπλετο χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα αυξήσετε τη χρηματοδότηση των κρατικών πανεπιστημίων;» ήταν η επόμενη ερώτηση με τον κ. Κασσελάκη να απαντά «εννοείται πως ναι, δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση για το δημοσιονομικό πρόβλημα από το να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία. Είναι η επένδυση με την καλύτερη μακροχρόνια απόδοση. Είναι σημαντικό τα ελληνόπουλα να σπουδάζουν στη χώρα τους και η χώρα να είναι ανταγωνιστική».

Δεν θα καλούσα στο γάμο μου τον Μητσοτάκη

Τέλος, ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε τον Στέφανο Κασσελάκη «αν θα καλέσει στον γάμο του τον πρωθυπουργό». Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκρίθηκε πως δεν θα τον καλέσει και να εξηγεί πως ο «γάμος είναι μόνο για στενούς φίλους και συγγενείς».

Στη συνέχεια ρώτησε πως «αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι όταν πάει ο πρωθυπουργός σε έναν γάμο ομόφυλο ζευγαριού θα απαντήσει για τον βουλευτή Δράμας που δεν αποπέμπει, που με λέει αρσενικό ή θηλυκό; Θα απαντήσει για το 1/3 της κοινοβουλευτικής του ομάδας που απείχε και για όλους όσους έχουν εκμεταλλευτεί ομοφοβικό λόγο; Ή απλά μόνο αγνοούμε και μετά θα χειραγωγούμε τους πολίτες με στοχευμένες καμπάνιες market pass και food pass. Ιδού η ερώτηση».