«Οι βουλευτικές εκλογές οι επόμενες θα γίνουν το 2027. Οι προσεχείς ευρωεκλογές είναι σημαντικό σταυροδρόμι για τη σταθερότητα της χώρας αλλά σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών». Την απάντηση αυτή έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε ερώτηση που του έγινε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκη ρωτήθηκε εάν ένα κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές θα αποτελούσε αφορμή για προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.

Παράλληλα, ρωτήθηκε για τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά με αφορμή τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Παπανώτα λέγοντας ότι η ΝΔ δεν καταδίκασε την δήλωση του βουλευτή της κ. Κυριαζίδη για τον κ. Κασσελάκη.

Όπως είπε, ο κ. Κυριαζίδης έσπευσε να δηλώσει απερίφραστα τον σεβασμό του και στον κο Κασσελάκη, να επανορθώσει. Σε οποιαδήποτε δήλωση δεν είχε άμεση επανόρθωση αμέσως αντιδρούσαμε. Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ καμαρώνει έχοντας στην πρώτη γραμμή αμετάκλητα καταδικασμένο και άλλον που απειλεί δημοσιογράφους και δικαστές. Το να κάνει η κα Κεχαγιά συστάσεις για ευαισθησία στη ΝΔ είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει λύσεις στα προβλήματα. Τέτοιες δηλώσεις είναι απόλυτα καταδικαστέες, όπως και του κ. Παπανώτα. Είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει».