Για την υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης και κυρίως του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ότι έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους, ρωτήθηκε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Για την περίπτωση του Φρέντι Μπελέρη να τονίσω ότι ο πρωθυπουργός δεν θυμήθηκε ξαφνικά την ομογένεια αλλά και την Χειμάρρα την οποία έχει επισκεφθεί. Όλο αυτό δείχνει μια συνέπεια. Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ έχει 41 άξιες και άξιους υποψηφίους. Καλό είναι να μην περιορίζεται η αντιπαράθεση με στοιχεία τοξικότητας. Για τον κ. Ανδρουλάκη που μίλησε για ψηφοθηρία διερωτήθηκε: «υπάρχει στην ιστορία αρχηγός κόμματος που να βάζει στο ψηφοδέλτιό του έναν υποψήφιο εν ενεργεία ευρωβουλευτή άλλου κόμματος; Αν αυτό δεν είναι ψηφοθηρία τότε τι είναι;»

Πρόσθεσε ότι: «Καλό είναι να αποφασίσουν οι πολίτες. Εμάς στόχος μας είναι το μεγαλύτερο ποσοστό της ΝΔ».

Ερωτηθείς αν σε περίπτωση εκλεγεί ο κ. Μπελέρης ευρωβουλευτής δεν θα χάσει τη μάχη για τον δήμο απάντησε: «Η περίπτωση του δήμου Χειμάρρας έχει να κάνει με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, σε περίπτωση που καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, θα εκπέσει του αξιώματος. Μακάρι να δικαιωθεί και να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας του».