«Είναι κοπτοραπτική αυτό που παρουσιάστηκε» απαντά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπανώτας, σχετικά με παλιότερες δηλώσεις του για τις γυναίκες, που παρουσιάστηκαν και προκάλεσαν ουκ ολίγες αντιδράσεις.

Μιλώντας στο «Πρωινό» ανέφερε: «Σε αντίστοιχα περιστατικά ήμουν ο μόνος που αντιδρούσε και δέχτηκα και εγώ επιθέσεις», ενώ άφησε αιχμές λέγοντας: «Τότε όλοι αυτοί δεν ξέρω πού ήταν».

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος εξήγησε ότι σκέφτηκε πως: «επειδή δεν είμαστε Ιράν και είμαστε Ελλάδα, αυτά τα θέματα έχουν λυθεί».

Τέλος, είπε ότι τις συγκεκριμένες «επιθέσεις» τις περίμενε, τονίζοντας ότι έχει «γερό στομάχι».

«Τις περίμενα τις επιθέσεις και θα συνεχιστούν μέχρι τις εκλογές. Έχω πολύ γερό στομάχι, όλοι ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που επιτίθενται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι είχε πει ο Δημήτρης Παπανώτας

Πριν από μερικές εβδομάδες, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την έμφυλη βία και την κακοποίηση γυναικών, ο Δημήτρης Παπανώτας είχε πει:

«Κόψτε την υστερία, γιατί δεν ζούμε στο Ιράν. Ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. […] Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές μια χαρά τις μεταχειρίζονται, μια χαρά έχουν μισθούς».