Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, συναντήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, με τον υφυπουργό Φυσικών Πόρων της Κίνας, κ. Sun Shuxian, όπως ανακοινώθηκε.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των διμερών επαφών που έχει ο κ. Σκυλακάκης, με αφορμή το 9ο «Our Ocean Conference», το οποίο φιλοξενεί η Ελλάδα 16-17 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των θαλασσίων υποθέσεων, η οποία υλοποιείται κυρίως μέσω κοινών προγραμμάτων κινεζικών ωκεανογραφικών Ινστιτούτων, με το Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ως υποσχόμενοι τομείς διμερούς συνεργασίας αναφέρθηκαν η υπεράκτια αιολική ενέργεια, η κυματική ενέργεια, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τη διαχείριση των θαλάσσιων πάρκων και η προστασία των δασών.

Τέλος, ο Κινέζος υφυπουργός επέδωσε επίσημη πρόσκληση στον κ. Σκυλακάκη για συμμετοχή σε Διεθνές Συμπόσιο για την Ημέρα των Ωκεανών, στις 8 Ιουνίου 2024, στην πόλη Xiamen.