Είναι προφανές ότι η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, να επιτρέψει στις τηλεοπτικές κάμερες να μπουν στην πανάκριβη μεζονέτα που αγόρασε πρόσφατα στο Κολωνάκι και να υποδεχθεί εκεί τον Νίκο Ευαγγελάτο δεν άρεσε καθόλου στον αρθρογράφο της Αυγής, Θανάση Καρτερό. Με άρθρο του στην κομματική εφημερίδα όχι απλώς στηλιτεύει το γεγονός αλλά αποδομεί όλη την τακτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει επιλέξει να προτάσσει σε μεγάλο βαθμό την life style εκδοχή του.

Ειδικότερα, στο κείμενό του με τίτλο «Οι μεν, οι “δεν” και ο Κασσελάκης» υποστηρίζει χαρακτηριστικά πως «σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του 2023 “γυρίζουν την πλάτη” στο κόμμα και τον πρόεδρό του». Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του κόμματος «ξενάγησε τον Ευαγγελάτο στο καινούργιο, απλησίαστο για τους πολλούς, σπίτι του στο Κολωνάκι, συνδέοντας την απόκτησή του με το όνειρο του Έλληνα για «ένα κεραμίδι» πάνω από το κεφάλι του. Η εικόνα του επιχειρηματία που πλούτισε έντιμα και μπορεί να διαθέσει δύο εκατομμύρια, για να αγοράσει το σπίτι των ονείρων του, συνάδει, κατά τη γνώμη του τουλάχιστον, με τον στόχο να γοητεύσει τους απογοητευμένους· να τους προσελκύσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Καλώς και μακάρι. Η καφετέρια, οι περιοδείες του και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, μάλιστα, ότι πολλοί από τους ακίνητους κινούνται. Την ίδια στιγμή, όμως, δείχνουν και ότι σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του ’23 γυρίζουν την πλάτη στο κόμμα και στον πρόεδρό του. Τους απωθεί, αντί να τους έλκει. Παρόντες σε πέτρινα χρόνια, ξεροκέφαλοι αντίπαλοι της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, δημοκράτες των αγώνων, πεινώντες και διψώντες τη σεμνότητα της δικαιοσύνης, δεν… Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, ελκυστικός για τους μεν, δεν είναι καθόλου ελκυστικός για τους “δεν”. Αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ τους θέλει; Θα τους χαρίσει σε άλλες κάλπες, στο άκυρο, στην αποχή; Ή θα προσπαθήσει να τους προσεγγίσει; Αν ναι, αυτό απαιτεί κάτι δύσκολο ίσως για τον πρόεδρό του, αλλά αναγκαίο: την πληθυντική συλλογικότητα – μεγάλο όπλο της Αριστεράς. Την πολυχρωμία που απαιτεί η πολυσυλλεκτικότητα και έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εξουσίας. Ό,τι, δηλαδή, δεν συμβαίνει σήμερα. Μονόχρωμος, σχεδόν μονοπρόσωπος έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Παντού και πάντα Κασσελάκης. Εξαφανισμένα τα όργανα. Και όταν κάπου κάπου εμφανίζονται άλλοι, με διαφορετικό πολιτικό φορτίο και βιογραφικό, παριστάνουν τον Κασσελάκη.

Δεν χλόμιασαν το άστρο του Τσίπρα -το αντίθετο μάλιστα- ούτε τα συλλογικά όργανα ούτε μια σειρά στελέχη, καθένα με το δικό του χρώμα και αποτύπωμα. Η χάβρα κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι η συλλογικότητα. Μπορεί να της δώσει χώρο ο Κασσελάκης; Κέρδος θα έχουν και αυτός και το κόμμα. Τους έχει ανάγκη τους “δεν” ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο στρυφνοί κι αν του φαίνονται…».