Στοιχειοθετημένη απάντηση στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι τα μέτρα κατά της ενδοσχολικής βίας ανακοινώθηκαν τώρα, για να αλλάξει η ατζέντα, δίνουν κυβερνητικά στελέχη. Όπως σημειώνουν, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το 2.021 είχαμε 5.431 περιστατικά, το 2022 είχαμε 6.484 και το 2023 είχαμε 10.776 περιστατικά.

Αυτά δείχνουν μία έξαρση του φαινομένου και η πλατφόρμα, η οποία παρουσιάστηκε, αλλά και η πολιτική προσέγγιση της κυβέρνησης στο σύνολό της συνοδεύεται από βαριά επιστημονική τεκμηρίωση και είναι ένα σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση.

Όσο για τις αντιλήψεις που εκφράστηκαν για τις ποινές που θα επιβάλλονται, όπως αυτή του Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει να πληρώνουμε όλοι τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει ένα παιδί, κυβερνητικές πηγές παρέπεμπαν σε όσα είπε για το θέμα ο πρωθυπουργός στη σημερινή του συνέντευξη.

«Δεν μπορείς να μπαίνεις και να τα κάνεις γης μαδιάμ, να σπας τα πάντα και να έχεις την απαίτηση ότι δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα και ότι αυτό είναι μια αποδεκτή συμπεριφορά. Κι επειδή άκουσα και κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι “αν σπάσεις ένα παράθυρο, πρέπει να το πληρώσει όλο το σχολείο”, η απάντησή μου είναι: “Όχι, δεν θα το πληρώσει όλο το σχολείο, όλο το κοινωνικό σύνολο. Θα το πληρώσει η οικογένεια, εάν το παιδί αυτή τη στιγμή προβεί σε μία φθορά”», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.