Με ανάρτησή του στα κοικωνικά δίκτυα ο Παύλος Πολάκης αφήνει «αιχμές» για τον τρόπο που επιλέχθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ,για τη θέση του ανεξάρτητου ειδικού εμπειρογνώμονα

«Όλα εξηγούνται…. Αλλά δεν ήταν ο μόνος, ξέρω κι έναν άλλον που πήγε διευθυντής επενδύσεων στην Εurobank και έναν που πήγε στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτός εδώ όμως, έριξε τη μαχαιριά δυο μέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου», αναφέρειο κ. Πολάκης.

Ο καθηγητής Γιώργος Κατρούγκαλος, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, στις 5 Απριλίου 2024 εκλέχθηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη θέση του «Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα για μια Δημοκρατική και Δίκαιη διεθνή Τάξη

H απάντηση Κατρούγκαλου

Με ανάρτησή του στο Twitter «απάντησε ο πρώην υπουργός κάνοντας λόγο για ενορχήστρωση του ψέματος ενώ συνέχισε λέγοντας ότι πρόκειται για μία θέση ιδιαίτερα τιμητική αλλά και άμισθη»

Αδιάβλητη η διαδικασία επιλογής

Η θέση αυτή αποτελεί μία από τις λεγόμενες «Ειδικές Διαδικασίες» του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι οποίες στελεχώνονται από ανεξάρτητους ειδικούς παγκόσμιας φήμης (Ανεξάρτητοι Εμπειρογνώμονες και Ειδικοί Εισηγητές) μετά από μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και αδιάβλητη διαδικασία επιλογής.