Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν δηλώσεις του Μάκη Βορίδη με αφορμή την υπόθεση στους Αγίους Αναργύρους, αναφέροντας ότι «εξομοίωσε τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, με τις τρομοκρατικές επιθέσεις».

«Αφού ο κ. Βορίδης θεώρησε “μικρά παράπονα” των πολιτών την αγανάκτηση τους για την ακρίβεια, τα Τέμπη και άλλα “ήσσονος σημασίας” για τον ίδιο, έφτασε στο σημείο να εξομοιώσει τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, με… τις τρομοκρατικές επιθέσεις», ανέφεραν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, σημείωσαν ότι «αρνούμενος πεισματικά να χρησιμοποιήσει τον όρο γυναικοκτονία, ο αναβαθμισμένος πλέον στο στενό επιτελείο Μαξίμου υπερ-υπουργός, δήλωσε με τον γνωστό του στόμφο, ότι “δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που δεν υπάρχει ανθρωποκτονία. Να θυμίσω βαριές και πολύ μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις, σε σημεία που φυλάσσονται πολύ”».

«Άξια η εργολαβία που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός να κρατά τα ακροδεξιά μπόσικα μιας παραπαίουσας κυβέρνησης», σχολίασαν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται, ότι ο Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως «δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που δεν υπάρχει ανθρωποκτονία», αναφέροντας ότι κενά ασφαλείας υπάρχουν ακόμη και σε υψηλά φυλασσόμενα σημεία.

«Να θυμίσω βαριές και πολύ μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις, σε σημεία που φυλάσσονται πολύ», αναφέροντας για τους Αγίους Αναργύρους πως «αυτό που είναι μοναδικό χτύπημα, έγκλημα πάθους ή μία δολοφονία ακόμη και εάν είναι προμελετημένη, που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά που είδαμε τώρα, αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο να το αντιμετωπίσεις».