Μιλώντας στον Alpha για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η κα. Ζαχαράκη ανέφερε πως γνωρίζουμε πως για πολλούς ανθρώπους κάθε ευρώ μετράει, «Είτε είναι το επίδομα ενοικίου, είτε το vοucher για τον βρεφονηπιακό σταθμό, είτε το επίδομα γέννας».

Όπως εξήγησε, αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, γεγονός που οδηγεί σε μια συνολική αύξηση κατά 27,7%.

Με βάση τον αυξημένο κατώτατο μισθό, υπολογίζονται 19 επιδόματα ανάμεσα στα οποία, το επίδομα μητρότητας, το οποίο πλέον λαμβάνουν και οι εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα.

Μέσω του Ο.Π.Ε.Κ.Α στο διάστημα 2019-2023 διατέθηκαν σε επιδόματα και ενεργητικές πολιτικές για τη στήριξη οικογενειών, ατόμων με αναπηρία και άλλων ευάλωτων κατηγοριών, περισσότερα από 16 δισ. ευρώ, ανέφερε η κα. Ζαχαράκη, ενώ επισήμανε ότι ο στόχος του υπουργείου για το 2024 μέσω της επικείμενης μεταρρύθμισης στο κομμάτι των επιδομάτων είναι να επέλθει περισσότερη δικαιοσύνη και διαφάνεια.

Σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε «ο πρωθυπουργός κοίταξε στα μάτια και τους συγγενείς αλλά και την κοινωνία, είπε σας λέμε μόνο την αλήθεια και αυτή θα διεκδικήσουμε να φανεί και μέσα και από τη διαδικασία στη δικαιοσύνη».