Ο Κωστής Χατζηδάκης έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη και τοποθετήθηκε για την αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αναφέροντας πως το κράτος εξάντλησε τις δυνατότητες.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, δήλωσε πως «ήταν μία δύσκολη απόφαση, γιατί πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι ανάγκες των εργαζομένων, αλλά και να αντέξουν οι επιχειρήσεις. Εμείς εξαντλήσαμε τις δυνατότητες από πλευράς αντοχών της οικονομίας. Η αύξηση υπερκαλύπτει τον πληθωρισμό μέχρι το τέλος της χρονιάς. Συνολικά από το 2019, η αύξηση στον κατώτατο μισθό είναι 11-12 μονάδες πάνω από τον πληθωρισμό».

«Μειώσαμε 4,6 μονάδες τις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων από το 2019 και θα μειώσουμε περαιτέρω από 1η Ιανουαρίου 2025», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας το πρόβλημα της ακρίβειας και τις δυσκολίες των νοικοκυριών, ανέφερε πως «όλοι συμφωνούν σε όλη την Ευρώπη, ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας. Στην Ελλάδα επιμένει ο πληθωρισμός. Ωστόσο, η κατάσταση αποκλιμακώνεται, ακόμη και στο ρεύμα».