Σε εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων και όχι ανασχηματισμό θα προχωρήσει το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις παραιτήσεις δυο κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκου και του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου.

Αναφορικά με τις παραιτήσεις κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι και οι δυο ανέλαβαν με θάρρος την ευθύνη των πράξεων τους αλλά αυτό δεν ακυρώνει την μέχρι σήμερα προσφορά τους όπως και την προσωπική τους σχέση με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα υπενθύμιζαν τον καθοριστικό ρόλο που έχει παίξει ο Γιάννης Μπρατάκος στις εκλογικές επιτυχίες της ΝΔ.

Η παρουσία τους ωστόσο στην κοινωνική εκδήλωση του γνωστού επιχειρηματία και εκδότη έστελνε λάθος μήνυμα και το συνειδητοποίησαν δείχνοντας ευθιξία και παραιτήθηκαν σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Νίκο Παππά με την αμετάκλητη καταδίκη εις βάρος του να γελάει.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες αποκλείεται το ενδεχόμενο να μετακινηθεί στο Μαξίμου ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι δεν συγκυβερνούν με κανένα παράκεντρο, ενώ όταν ερωτώνται εάν γνώριζε ο πρωθυπουργός για την συμμετοχή των δυο στο δείπνο της περασμένης Κυριακής σημειώνουν ότι η απάντηση δόθηκε με την ομιλία του πρωθυπουργού και την ενιαία στάση της κυβέρνησης, που είναι ίδια ακριβώς από την Κυριακή μέχρι και σήμερα.