Στο πάνελ της εκπομπής του Open, «Ώρα Ελλάδος» βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος όπου μίλησε για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, τα Τέμπη αλλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Σπυρόπουλος ξεκίνησε την τοποθέτησή του ευχαριστώντας τον Νίκο Παππά που «διαψεύδει τον εαυτό του και επιβεβαιώνει το ΠΑΣΟΚ» σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία συνεννόηση. Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ζυμώνεται. Το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει κορυφαία ζητήματα, όπως το ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών αλλά και των emails της κας. Ασημακοπούλου-Νέας Δημοκρατίας με μεγάλη σοβαρότητα γιατί μιλάμε για υποθέσεις που απασχολούν όλο τον ελληνικό λαό. Γι’ αυτές τις υποθέσεις η ΝΔ οφείλει να απολογηθεί ενώπιον της Βουλής και ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει θεσμικά τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν παρέστη στην συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής, και την πλειοψηφία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Όλοι οι προαναφερθέντες πρέπει να απολογηθούν σχετικά με το ποιος ήταν εκείνος ο άνθρωπος που την στιγμή που η χώρα πενθούσε, είχε την ψυχραιμία και τον σχεδιασμό να πάρει τα καταγραφικά από τον ΟΣΕ, να τα μοντάρει όπως ήθελε, να τα διανείμει σε φιλικά ΜΜΕ και εν ολίγοις να φτιάξει το αφήγημα της ΝΔ περί ανθρωπίνου λάθους. Αυτή την απάντηση δεν την έχουμε πάρει ούτε από τον κ. Μητσοτάκη, αναμένουμε να δούμε σήμερα τι θα πει, αλλά ούτε από άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».

Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Κασσελάκη αλλά και τις αναφορές του συμβούλου ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φαραντούρη, ο γραμματέας της Κ.Π.Ε του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως «το μόνο που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να βοηθά τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ  να μην απολογηθούν για όσα έχουν κάνει τον τελευταίο χρόνο. Τους κάνει συνεχώς δωράκια και τους βγάζει από τη δύσκολη θέση στρέφοντας αλλού την προσοχή».

Ο ίδιος απάντησε στον χαρακτηρισμό «θυρωροί συμφερόντων» εκ μέρους των κ.κ. Καραμανλή και Βορίδη και διερωτήθηκε αν «απάντησε η κυβέρνηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ”;» και συνέχισε: «Σύμφωνα με την δημοσιογραφική έρευνα, κάποιος πήγε αμέσως μετά το δυστύχημα, πήρε παρανόμως τα καταγραφικά, έφτιαξε όπως ήθελε τις συνομιλίες και τις διοχέτευσε σε συγκεκριμένα ΜΜΕ. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε σοβαρά αν το ΠΑΣΟΚ ασχολείται με την εξυπηρέτηση συμφερόντων, τη στιγμή που η ΝΔ στηρίζεται από περισσότερα από το 90% των μιντιακών συστημάτων της χώρας, την στιγμή που δύο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης συναντήθηκαν με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία δύο μέρες πριν, την στιγμή που τα μέσα αυτά εδώ και μήνες εξαπολύουν επιθέσεις ενάντια στον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ».

«Πώς είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να μιλά για μιντιακά και οικονομικά συμφέροντα, όταν όλα αυτά τα χρόνια χαίρει της στήριξης αυτών; Υπάρχουν πολλά παραδείγματα εφημερίδων και sites που έπαιρναν τους τίτλους των non paper που έστελνε το Μέγαρο Μαξίμου και τα δημοσίευαν χωρίς να αλλάξουν ούτε σημείο στίξης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του, ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της σύμβασης 717 και όσα ο κ. Καραμανλής δεν έκανε την περίοδο που βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Για να  κλείσουμε το ζήτημα της σύμβασης 717 και της τηλεδιοίκησης, ο κ. Καραμανλής στα τέσσερα χρόνια της υπουργικής του θητείας δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ένα έργο, που ο επόμενος υπουργός τελείωσε σε τέσσερις μόλις μήνες. Από αυτό και μόνο αποδεικνύεται πόσα ψέματα έχουμε ακούσει από αυτή την κυβέρνηση. Ενώ ο ίδιος δεν μας είπε πως γίνεται λίγες μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα να κουνούσε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση αναφερόμενος στην ασφάλεια του ελληνικού σιδηροδρόμου, όταν μάλιστα είχε στην κατοχή του έγγραφο από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και από το συνδικαλιστικό όργανο των μηχανοδηγών που του επισήμαναν τα προβλήματα που υπήρχαν. Τι έκανε ο κ. Καραμανλής; Τίποτα. Χθες μάλιστα δήλωσε ανοιχτός σε συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, μία πρόταση που έκανε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ απέρριψε».