Σε εξέλιξη βρίσκεται και σήμερα η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας. Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 το πρωί και θα συνεχίσει χωρίς διακοπή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αύριο, Πέμπτη, η συνέχεια της συζήτησης θα αρχίσει από τις 09:00 το πρωί με στόχο η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία να ξεκινήσει γύρω στις 20:00 με 21:00 το βράδυ. Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (κατά σειρά αντίστροφη της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων) και τελευταία την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή:

Ένα από τα πρόσωπα που έχει μπει στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης από την πρώτη στιγμή, ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ήταν παρών χθες στη Βουλή και αναμένεται να λάβει τον λόγο σήμερα, προκειμένου να προχωρήσει σε απολογισμό όλων των πεπραγμένων του κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο. Επίσης, αναμένεται να επισημάνει κυρίως το θέμα της σύμβασης 717 και τις ενέργειες που έκανε η κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Κυβερνητικά στελέχη ξεκαθαρίζουν ότι θα δοθούν απαντήσεις για όλα, χαρακτηρίζουν «καλοδεχούμενη την πρόταση μομφής» και κάνουν λόγο για μια σημαντική κοινοβουλευτική διαδικασία-συζήτηση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για «τυμβωρυχία».

Στην ανάπτυξη της επιχειρηματολογίας του ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κρύβει την αλήθεια, πλήττοντας την αξιοπιστία των θεσμών, και πρόσθεσε ότι «πρέπει να μπει φραγμός στην αλαζονεία και την ασυδοσία και να σταματήσουμε τη θεσμική παρακμή», ενώ ξεκαθάρισε ότι κινείται με πολιτική αυτονομία. Από την πλευρά της κυβέρνησης απάντησε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, που ζήτησε την άμεση έναρξη των διαδικασιών, ενώ «επιστρέφοντας το γάντι» στη Χαριλάου Τρικούπη χαρακτήρισε τον κ. Ανδρουλάκη «εντολοδόχο εκδοτικών συμφερόντων».