Στο κατάμεστο απο κόσμο Βελλιδειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε προεκλογικό χρώμα στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και αναφέρθηκε στην συμπλήρωση 50 χρόνων απο την ίδρυση του κόμματος.

«Φέτος γιορτάζουμε μισό αιώνα δημοκρατίας στην πατρίδα μας αλλά και 50 χρόνια ζωής του κόμματός μας και αυτή η συγκυρία δείχνει ποσό ταυτισμένη είναι η παράταξη με την πορεία και την πρόοδο της χώρας», ειπε και αναφέρθηκε στο σύμβολο για τα γενέθλια της ΝΔ λέγοντας: «Ενα ξεχωριστό έμβλημα θα μας συνοδεύει, ένα σύμβολο αφιερωμένο στους καθημερινούς μαχητές της ευθύνης και προσφοράς για μια καλύτερη Ελλάδα».

«Ένα έμβλημα που έχει τον πυρσό και τα 50 χρόνια της ΝΔ– είναι στιγμές συγκίνησης καθώς μέσα από αυτή την εικόνα νιώθουμε να περνούν χρόνια συναρπαστικής διαδρομής, γεμάτη χαρές αλλά και λύπες, παντοτινής πίστης στις αρχές και τις αξίες μας. Με σταθερά ιδανικά μέσα στην κοινωνία και διαρκώς δίπλα στον πολίτη. Σας ευχαριστώ για τους μεγάλους αγώνες που δίνεται για την παράταξη. Σε μια μάχη που το 2019 έγινε τομή στον χρόνο: κρατώντας τη χώρα όρθια σε δύσκολες συνθήκες. Μην ξεχνάμε πού ήμασταν το 2019 με μια πληγωμένη κοινωνία, να στενάζει από τους φόρους, ανεργία χωρίς επενδύσεις».

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα βρουν ευκαιρία να βγάλουν υπερκέρδη στην πλάτη των πολιτών είναι βαθιά γελασμένοι», είπε ο πρωθυπουργός. 

«Πέντε χρόνια μετά και παρά τα εμπόδια που μεσολάβησαν τα πάντα στη χώρα μας είναι πολύ καλύτερα. Η Ελλάδα εμφανίζει το 2024 τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Το μέσο εισόδημα έχει βελτιωθεί αθροιστικά κατά 20%, με τον κατώτατο μισθό να ξεπερνά τον επόμενο μήνα τα 800 ευρώ, οι συνταξιούχοι πήραν αυξήσεις, το ίδιο και οι δημόσιοι υπάλληλοι, και στόχος είναι τα 1500 ευρώ ο μέσος μισθός έως το 2027 και 950 ο κατώτατος μισθός. Η άμυνα μας είναι ισχυρή όσο ποτέ. Θέλω να επισημάνω δυσκολίες, δεν αρκεί να ξέρουμε που θελουμε να φτάσουμε είναι σημαντικό να θυμόμαστε που ξεκινήσαμε», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις 3 προτεραιότητες της κυβέρνησής του: την στήριξη του εισοδήματος ενάντια στην ακρίβεια, την αξιοπρεπή υγεία και παιδεία.

«Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν το τοπίο. Οι προτεραιότητες διατρέχουν ήδη όλες μας τις δράσεις. Υψώνουμε διπλό ανάχωμα στην ακρίβεια, ενίσχυση εισοδήματος και στοχευμένα μέτρα κατά του πληθωρισμού.

Πχ το βρεφικό γάλα ήδη είναι από 15-20% φθηνότερο και δεν σταματά το κυνήγι της αισχροκέρδειας – αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα βρουν ευκαιρία να βγάλουν υπερκέρδη στην πλάτη των πολιτών είναι βαθιά γελασμένοι».

Και συνέχισε: «Δεν ισχυρίζομαι ότι δίνουμε οριστική λύση σε ένα σύνθετο πρόβλημα αλλά παλεύουμε, είμαστε από πάνω από το πρόβλημα.

Φουλ επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – «Έφτιαξαν νόμο το 2016 για τον Μητσοτάκη αλλά τελικά στρίμωξαν τον Κασσελάκη»

«Στόχος μου είναι η προετοιμασία για την πολιτική μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Είναι μια διπλή μάχη. Αν θα έχουμε την πολιτική σταθερότητα και από την άλλη οι ευρωκάλπες πρέπει να αναδείξουν την πολιτική δύναμη που θα θέλουν οι Έλληνες ψηφοφόροι να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Ποιο είναι το κόμμα που θα διεκδικήσει πιο αποτελεσματικά τα δίκαια της πατρίδας και θα δυναμώσει την φωνή μας έξω από τα σύνορα» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να διασύρουν την Ελλάδα διεθνώς. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωβουλευτές του ζήτησαν να διακοπεί η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα. Και υποστηρίζουν ότι για κάθε ναυάγιο που χάνονται ανθρώπινες ζωές δεν ευθύνονται οι διακινητές αλλά το ελληνικό λιμενικό που φυλά τα θαλάσσια σύνορα, ότι την Ελλάδα κυβερνά μια χούντα με την δικαιοσύνη να ελέγχεται και τον Τύπο να φιμώνεται. Μιλούν για έλεγχο της ενημέρωσης αυτοί που με τα fake news των δικών τους πιστολέρο της διαβολής που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι».

Και συνέχισε: «Ο νέος αρχηγός έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι αλλά έχει να σηκώσει το δικό του σταυρό. Έφτιαξαν νόμο το 2016 για τον Μητσοτάκη αλλά τελικά στρίμωξαν τον Κασσελάκη. Μια τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα ούτε το κράτος δικαίου δεν μπορεί να κάνει σημαίες του.

Θα έχουμε μετωπική αντιπαράθεση με φόντο ευρωπαϊκό και περιεχόμενο εθνικό, τόνισε και πρόσθεσε ότι θα αναμετρηθούν η ΝΔ που είναι η ευρωπαϊκή παράταξη που έφερε στη χώρα τα 36 δις του ταμείου ανάκαμψης με εκείνους που την διασύρουν στους διαδρόμους των Βρυξελλών.

Η χώρα έχει ανάγκη από συνέχεια στην πρόοδο μέσα στα σύνορα της αλλά πρέπει να είναι παρούσα και έξω από αυτά ως δύναμη ειρήνης και ασφαλείας» υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι οι κάλπες αυτές δεν προσφέρονται για αδράνεια ή τυφλή διαμαρτυρία. «Κομματίδια βλέπουν τις ευρωεκλογές ως μεγεθυντικό φακό για το ανάστημα τους και ο ψευτοπατριωτισμός τους αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα.

Η ΝΔ επέλεξε πάντα τη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ξέρουν οι αγρότες ότι θα είμαστε στο πλευρό τους 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στους αγρότες λέγοντας ότι ξέρουν πως αυτή η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό τους.

«Ερχόμαστε να στηρίξουμε τους Έλληνες παραγωγούς και έχουν δίκιο που λένε ότι είναι ακριβή η παραγωγή – εμείς επιστρέφουμε τον ΕΦΚ σε μόνιμη βάση, εξετάσαμε άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, μιλήσαμε ανοιχτά και με ειλικρίνεια. Ξέρουν οι αγρότες τι μπορούμε να κάνουμε, ξέρουν πως αυτή η κυβέρνηση ήταν είναι και θα είναι στο πλευρό τους», είπε.

Απαράδεκτα τα γεγονότα της πλατείας Αριστοτέλους – Όσοι κατηγορηθούν θα δικαστούν με τον αυστηρό αντιρατσιστικό νόμο

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη ρατσιστική επίθεση που έγινε στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Δεν είναι εικόνα της Θεσσαλονίκης μας εκείνη που φάνηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Η πόλη αυτή υπήρξε πάντα φιλόξενο σημείο συνάντησης όλων. Έχουμε 21 συλλήψεις, όσοι κατηγορηθούν για τα απαράδεκτα γεγονότα θα δικαστούν με τον πιο αυστηρό αντιρατσιστικό νόμο. Όλοι μας πρέπει να απαντήσουμε στο μίσος. Όποιος αμφισβητεί αυτά τα δικαιώματα προσβάλλει την ίδια την Θεσσαλονίκη και την ιστορία της», τόνισε.

«Αντίπαλοί μας η χαλαρή ψήφος και η αδιαφορία»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος και πάλι στις εκλογές είπε ότι τα γενέθλια της δημοκρατίας και της ΝΔ πρέπει να σημάνουν μια νέα νίκη για την παράταξη.

«Να βαθύνουμε το λαϊκό και ενωτικό χαρακτήρα του κόμματος μας. Ρόλος μας είναι να κάνουμε τις ευρωεκλογές υπόθεση όλων μας! Οι επιλογές μας για την Ευρώπη πρέπει να έχουν μετάφραση ελληνική. Έχουμε ισχυρούς αντιπάλους πρωτίστως την καθημερινότητα. Την αδιαφορία και τη χαλαρή ψήφο. Αν πάμε χαλαρά στην κάλπη την επόμενη μπορεί να ξυπνήσουμε αντιμέτωποι με νέα δεσμά. Το κοντέρ μηδενίζεται, κάθε κάλπη είναι άδεια», είπε.

Κάλεσε όλους να κινητοποιηθούν έτσι ώστε να κάνουν χρήση της επιστολικής ψήφου.

«Από φέτος έχουμε στα χέρια μας ένα ακόμη όπλο, την επιστολική μας ψήφο, απαντήσαμε σε διαχρονικό αίτημα των Ελλήνων της διασποράς αλλά και για υπερήλικες, ΑΜΕΑ, νέους και νέες που μπορεί να δουλεύουν σεζόν», τόνισε.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός είπε: «Η Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν μπορεί να περιμένει άλλο και τώρα πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα και να κάνουμε το συνέδριο μοχλό νίκης για τις εκλογές του Ιουνίου».