«Σκοτοδίνη» ήρθε στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, όταν είδε ότι στον φάκελο της υπόθεσης Novartis διώκονται 10 πολιτικά πρόσωπα. Οι αποκαλύψεις του κ. Κοντονή γίνονται στον απόηχο της παραδοχής του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που είπε ότι υπήρξαν λάθη στους χειρισμούς της υπόθεσης.

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open είπε πως, μόλις διαβιβάστηκε ο φάκελος στο γραφείο του, είδε ανθρώπους «που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να έχουν καμία ευθύνη». Ερωτηθείς γιατί μπήκαν τα ονόματα αυτά, ανέφερε πως υπήρξε μια προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών προσώπων που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, όπως είπε, την ίδια κιόλας ημέρα συνάντησε ως υπουργός Δικαιοσύνης τον Αλέξη Τσίπρα στο πρωθυπουργικό του γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου και στάθηκε σε τρία σημεία.

Το πρώτο σημείο είναι ότι το πρωί που διαβιβάστηκε η δικογραφία της Novartis στη Βουλή ο κ. Τζανακόπουλος (τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος) πήγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα. Το δεύτερο, ότι την επόμενη ημέρα ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δήλωσε ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες σημειώνοντας πως «δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα το έλεγε μέλος της κυβέρνησης. Είχα έντονο διάβημα: τι είναι αυτά που ακούμε» και το τρίτο σημείο είναι πως είχε δει στοιχεία από τις καταθέσεις που τον άφησαν άναυδο. «Να καταθέσει προστατευόμενος μάρτυρας και να λέει ότι είδα τον τάδε να μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου με μια τροχήλατη βαλίτσα και πιθανόν στη βαλίτσα να ήταν λεφτά, αυτό ήταν ακατανόητο», ανέφερε χαρακτηριστικά.