Από νωρίς σήμερα δίνουν το «παρών» στα θεωρεία της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας καθώς ως γνωστόν συζητείται (και ψηφίζεται σε λίγη ώρα) το σχέδιο νόμου που δίνει το δικαίωμα σύναψης πολιτικού γάμου και τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι εκπρόσωποι της εν λόγω κοινότητας, την οποία αφορά το νομοσχέδιο, παρακολουθούσαν τη διαδικασία τηρώντας τον Κανονισμό της Βουλής, δηλαδή χωρίς να συνομιλούν μεταξύ τους μεγαλοφώνως ή να δημιουργούν την οποιαδήποτε φασαρία.

Όταν όμως ανέβηκε στο βήμα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και άρχισε να παραθέτει τα επιχειρήματά του κατά των υπό ψήφιση νομοθετικών ρυθμίσεων, υπήρξε ένταση στα ανατολικά θεωρεία, όταν μια γνωστή ακτιβίστρια που καθόταν εκεί ήρθε σε αντιπαράθεση με άλλο μέλος των ΛΟΑΤΚΙ+.

Η φραστική αψιμαχία οδήγησε σε διαπληκτισμό με αποτέλεσμα να παρέμβουν αστυνομικοί της ΥΑΒΕ (Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων) ώστε να πέσουν οι τόνοι. Οι αστυνομικοί έβαλαν τους δύο προσκεκλημένους στα θεωρεία σε απόσταση μεταξύ τους, προκειμένου να μην συνεχιστεί με οποιονδήποτε τρόπο η διένεξη.