«Θα σας ζητήσω να ξεχάσετε όλα τα άλλα και να ακούσετε μόνο την συνείδησή σας. Δεν θέλω να αντιδικήσω με κανέναν ούτε να χαϊδέψω αυτιά ούτε και ν ακούσω χειροκρότημα», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην πολυαναμενόμενη τοποθέτησή του στην Ολομέλεια για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η κυβέρνηση δε νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση αλλά αυτό δεν είναι πάντα καλό και δε σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο είπε ο Αντώνης Σαμαράς και αναφέρθηκε στο σύμφωνο φιλίας με την Τουρκία και τις πρόσφατες απειλές λέγοντας: είναι αυτές οι κινήσεις κινήσεις φιλίας;», διερωτήθηκε.

Να προσέχει η κυβέρνηση η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να αποκοπεί από την πραγματικότητα και την κοινωνία. Για το νομοσχέδιο μίλησε για θεμελιώδη ανατροπή του οικογενειακού δικαίου και πρόσθεσε ότι έρχεται σε αντίθεση με εκατομμύρια Έλληνες πέρα από κόμματα.

Και τόνισε: η παράταξή μας δεν θα έπρεπε να το φέρει προς ψήφιση. Δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα ο γάμος των ομόφυλων είπε ακόμα και είπε ότι θα το καταψηφίσει.

Όλη η επιχειρηματολογία βασίστηκε σε ένα ψέμα

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ακόμα ότι όλη η επιχειρηματολογία υπερ της θέσπισής του βασίστηκε σε ένα ψέμα ότι «τάχα κατοχυρώνεται ένα ανθρώπινο δικαίωμα».

Μίλησε για ψευδεπίγραφη επίκληση που γίνεται και απειλητική: «μη μιλάτε τα κεφάλια μέσα». Για την τεκνοθεσία είπε ότι «δεν μιλάμε για το δικαίωμα δυο ενηλίκων αλλά και για το δικαίωμα ενός παιδιού και πως επικαλούνται προσχηματικά τα παιδιά».

«Μάνα και πατέρας είναι δυο διακριτά συναισθηματικά πρότυπα. Δεν αφορά ελάχιστους αλλά στην ουσία αγγίζει τους πάντες γιατί όταν εξισώνεις την συμβίωση με γάμο θα αλλάξεις τη ζωή όλων. Οι επιπτώσεις, τόνισε είναι βέβαιες. Κάποιοι θα καταφύγουν στα δικαστήρια και θα ζητήσει να φύγουν οι τίτλοι του πατέρα και της μάνας και να αντικατασταθούν από το γονέας 1 και γονέας 2», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Καταργούμε την πυρηνική οικογένεια», είπε ακόμα. Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ακόμα ότι με την ίδια διαδικασία θα ζητήσουν να διδάσκεται στα σχολεία η οικογένεια ως κάτι ουδέτερο. Με την ψήφο μας σήμερα εξισώνουμε ανόμοια πράγματα. Την συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών με την οικογένεια.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο επιχείρημα ότι δεν προβλέπει το νομοσχέδιο το γονέας 1 και γονέας 2, λέγοντας ότι δεν το εμποδίζει.