Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα μιλήσει αύριο, Πέμπτη, στις 18:00 στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

O πρώην πρωθυπουργός έχει εκφράσει τη διαφοροποίηση του από την προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει προκρίνει την αποχή ως «αξιοπρεπή στάση» στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σε τοποθέτησή του μάλιστα πριν λίγες εβδομάδες σημείωνε πως: «Στη συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για αυτό το ζήτημα και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή».

Ακολούθως, ο κ. Σαμαράς ερωτήθηκε για τη στάση αποχής που πρότεινε ως θέση ο Κ. Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ που διαφοροποιούνται και απάντησε δηκτικά:

«Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;»