Σε συζήτηση του με δημοσιογράφους ο Θόδωρος Πάγκαλος εμφάνισε ένα πολύ πιο μετριοπαθές προφίλ από το συνηθισμένο. Όπως διευκρίνισε, χρησιμοποίησε τη λέξη «κοπρίτης» αντί για τεμπέλης ή ανίκανος εννοώντας αυτούς που έρχονται στο γραφείο του ζητώντας διορισμό. Αναφέρθηκε επίσης σε «υπερβολική γενίκευση» του όρου. Την όλη ιστορία απέδωσε σε δημοσιογραφικά κέντρα.

Όσο για τα σενάρια εξόδου από τη κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος ισχυρίστηκε ότι κάποιοι θέλουν να πείσουν ότι κάτι τρέχει αλλά απέτυχαν. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει καμία ουσιώδη πολιτική διαφορά με την κυβέρνηση για να φύγει. Δεν χρειάζεται «ηρωική έξοδος», κατέληξε.

Γυρνώντας στο παρελθόν, ανέφερε ότι κάποιοι λένε ότι τον έδιωξε ο Σημίτης ενώ ο τότε υπουργός Πάγκαλος έχει φύγει δύο φορές μόνος του. Μία για την υπόθεση Οτσαλάν και την δεύτερη φορά διαφωνώντας για το ασφαλιστικό.

Για τις εκφράσεις του είπε πως έχει δικαίωμα να εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις ενώ κρίνεται όταν εκφράζει άποψη για τα κυβερνητικά θέματα.

Όσο για συνάντηση με τον πρωθυπουργό διερωτήθη γιατί είναι ο κόσμος τόσο σίγουρος ότι θέλει να τον δει ο πρωθυπουργός αφού δεν υπάρχει θέμα.