«Θα ήταν στα όρια της πολιτικής αυτοκτονίας το μην ψηφίζαμε το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών» ανέφερε σήμερα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας την αναταραχή που έχει προκληθεί στο εσωτερικό του κόμματός του αναφορικά με το ζήτημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρύθμιση «έχει να κάνει με το τέλος των διακρίσεων. Ένας από τους λόγος που υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι για να δίνει τη μάχη για τα δικαιώματα των ανθρώπων».

Ερωτηθείς γιατί μίλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης για θέμα κομματικής πειθαρχίας, απάντησε: «Κάτι ήξερε ο πρόεδρος για να μιλήσει για πειθαρχία. Δεν σχολιάζω τι είπε η κ. Αυγέρη, με ενδιαφέρει τι λέει ο πρόεδρος». Παράλληλα πρόσθεσε ότι το θέμα είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν μπορεί να συνοδευτεί από τη δυνατότητα ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να διαφοροποιηθεί. «Θα είναι στο τέλος της ημέρας περισσότερο συντηρητικός από τον κ. Μητσοτάκη και θα φοβάται το πολιτικό κόστος περισσότερο από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας» όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.