Ο Λάκης Λαζόπουλος ήταν καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2Night Show» του ANT1 που μεταδόθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης (19/12) και μίλησε για τη ζωή του, την καριέρα του, αλλά και την πολιτική.

Αρχικά, πάντως, οι δύο τους έκαναν μια συζήτηση για τις διαφορές που είχαν στο παρελθόν λέγοντας πως πλέον αυτές έχουν ξεπεραστεί και ότι όποτε συναντιούνται λένε αλήθειες ο ένας για τον άλλον. Επίσης, ο Λάκης Λαζόπουλος αποκάλυψε πως η μητέρα του δεν ήθελε να σατιρίζει τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. «Πιάσε κανέναν άλλον, αυτός τί σου έχει κάνει;», τόνισε ο Λαζόπουλος πως ήταν η ατάκα της μητέρας του.

Το μακάβριο όνειρο

Ο δημοφιλής ηθοποιός ανέφερε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου πως το ερέθισμα για να γράψει το νέο του θεατρικό έργο «Όταν Πέθανα» ήταν ένα μακράβριο όνειρο που βλέπει από παιδί.

«Το έργο το έγραψα μέσα σε 15 μέρες, τους ρόλους τους ακούω μέσα στο κεφάλι μου και αντιγράφω αυτό που ακούω. Πρώτα πρέπει να τους σχεδιάσω και μετά να τους αφήσω κάπου για να τους ακούσω. Γι’ αυτό δεν θα δεις ποτέ μουντζούρα στα γραπτά μου, γράφω με το χέρι», είπε και συνέχισε: «Από μικρό παιδί έβλεπα το ίδιο όνειρο: ότι έχω πεθάνει, με πηγαίνουν στην εκκλησία και στην εκκλησία βγαίνω εγώ απ’ το φέρετρο, πιάνω ένα μικρόφωνο και τους κάνω όλους να γελάνε».

«Αυτό ήταν παιδικό μου όνειρο και με έναν τρόπο αυτό το παιδικό μου όνειρο αποφάσισα μέσα από κάποιες συγκυρίες να δένουν όλα όσα έχω ζήσει στο κεφάλι μου και είπα: ας πούμε λοιπόν ότι πεθαίνω. “Όταν Πέθανα”. Τι θα ήθελα να δω;», συμπλήρωσε.

«Ένας ακόμα λόγος είναι, επειδή πέρναγα πολύ ζόρι ψυχολογικό από τον θάνατο της γυναίκας μου, προτιμούσα να ζω σε ένα έργο που συμβαίνουν άλλα πράγματα εντελώς διαφορετικά από τη ζωή μου», ανέφερε.

«Πρέπει να ανήκεις σε μια “συμμορία”»

Έπειτα, μίλησε και για το πως βλέπει εκείνος την ελληνική κοινωνία, αλλά και την πολιτική. «Σύμφωνα με την τηλεόραση θα έπρεπε να είμαστε πολύ ευτυχισμένοι αλλά εκεί έξω υπάρχουν πάρα πολλά νεύρα. Υπάρχει επιθετικότητα στους νέους που διδάσκεται. Όταν ο πατέρας μπαίνει στο σπίτι με νεύρα, τα ζευγάρια είναι επιθετικά μαζί τους, οι γυναικοκτονίες, αυτό σπρώχνεται στα παιδιά», τόνισε.

«Το πολιτικό σύστημα σε αναγκάζει να ανήκεις σε μία “συμμορία” που να σε βοηθάει. Πρέπει να έχεις μια “συμμορία” για να είσαι καλυμμένος. Η εποχή είναι έτσι που θα τα πάρει σβάρνα όλα. Υπάρχουν ιστορικές περίοδοι που μπορεί να ησυχάσει λίγο, ενώ μοιάζει μια ήσυχη περίοδος και είναι όλα τακτοποιημένα, δεν είναι», πρόσθεσε.

«Ο Κασσελάκης είναι λίγο η θεία από το Σικάγο»

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη: «Ο Κασσελάκης δεν έχει καμία ιδεολογία. Ψηφίστηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα πεθαμένο κόμμα και ο Κασσελάκης το ζωντάνεψε λίγο, έφερε έναν ξένο αέρα. Είναι λίγο η θεία από το Σικάγο. Σε σχέση με αυτό που είχε μπαγιατέψει ήταν κάτι καλύτερο».

«Αυτό που έγινε στην Αριστερά είναι εσκεμμένο. Προγραμματίστηκε από καιρό. Δεν μου αρέσει η κίνηση αυτών που έφυγαν γιατί έχει μια εχθρότητα αλλά δεν μου αρέσει και ο Κασσελάκης γιατί δεν έχει να προτείνει κάτι, δεν μπορεί να συμπαρασύρει τους ανθρώπους σε ένα όραμα. Οπότε αργά ή γρήγορα θα πρέπει να βρεθεί ένας καινούργιος χώρος. Η οργή του κόσμου οργανώνεται, πολύ σύντομα θα δούμε έναν νέο χώρο» τόνισε.

Αναφερόμενος στη στήριξη που είχε προσφέρει πριν από χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Αυτό είναι ένα σχέδιο της Δεξιάς που έχανε τότε, και ήθελε ντε και σώνει ότι εγώ είμαι “πούλμαν”. Θα πηγαίναμε σε μια ακροδεξιά κατεύθυνση, το να προτείνει ένας άνθρωπος να πάμε πιο προοδευτικά αυτός φταίει; Είναι αυτός που έβαλε τη χώρα σε χρεωκοπία;».

Και συνέχισε: «Σε μια κρίση ένας σατιρικός συγγραφέας πρέπει να κάνει μαλακίες, να κάνει κωλοτούμπες και να κάνει τον αστείο; Δεν νομίζω ότι αυτή είναι δουλειά μου. Ο ρόλος του καλλιτέχνη είναι να μην κάνει κωλοτούμπες, αυτές τις κάνουν μόνο οι πολιτικοί. Σέβομαι τον κόσμο μα δεν θα αλλάξω τη γνώμη μου για να τους αρέσω. Μπορεί να με δικάσουν, να με καταδικάσουν αλλά στον δρόμο θα βρεθεί μια άκρη.

Θα έκανα ακριβώς το ίδιο αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω γιατί δεν με έβαλε κανείς να τα κάνω. Αν δεν σκεφτόμουνα θα πρέπει να παραδεχτώ ότι ήμουν ηλίθιος. Αν ήμουν ηλίθιος γιατί ο κόσμος πίστεψε σε αυτά που έλεγα εγώ; Έχει τρόπο το σύστημα να σε τιμωρήσει, να πάρει δέκα τηλέφωνα σε καναλάρχες. Από αυτούς που με βρίζανε ήρθε κανείς να μου μιλήσει; Ποτέ. Πήραν οι δημοσιογράφοι τα όπλα και πυροβολούσαν».

Ανέφερε, δε, πως έχει συνυπάρξει στον ίδιο χώρο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «αλλά απέφυγε να με χαιρετίσει». Κι όσο για το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως κι αυτό δεν υπάρχει, «τέλειωσε από τον Σημίτη και μετά».

«Έχουμε πάρα πολύ χιούμορ»

Ο Λάκης Λαζόπουλος υπογράμμισε πως ως ο λαός «έχουμε πάρα πολύ χιούμορ. Μια χαρά μπορεί να βγει χιούμορ αλλά δεν υπάρχει κανείς να πλησιάσει στην πηγή του χιούμορ γιατί υπάρχει μια άτυπη απαγόρευση. Δεν είναι καμιά συνωμοσία αλλά δεν είναι η ώρα τώρα. Μην το μπερδεύεις με το διαδίκτυο. Ζούμε στον αιώνα της μικρότερης οθόνης που σε λίγα χρόνια θα νικήσει τη μικρή γιατί η μικρότερη λέει την αλήθεια ακόμα. Μόνο όταν είσαι μόνος σου μπορεί να σου πει κάποιος την αλήθεια».

Μιλώντας για τον ίδιο είπε πως θα κρατούσε την λέξη «παράξενος» ως προσδιορισμό του ιδίου και τόνισε: Κρατάω πολλά χρόνια δίπλα μου ανθρώπους. Μου αρέσει αυτό. Στη “στραβή” έφυγαν πολλοί φίλοι μου. Δεν μπορώ να πω ότι η έκπληξή μου ήταν απομάκρυνση αλλά η ανηθικότητα που κρύβουν κάποιοι άνθρωποι πίσω τους που δεν τους την είχα. Αυτό με εκπλήσσει. Τους το λέω κατευθείαν. Δεν δέχομαι να παίζω αυτό το ψέμα, με πιάνει νευρικό γέλιο! Βλέπεις το ψέμα να τρέχει…».