Το ζήτημα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Δυρραχίου, είναι βαθύτατα ευρωπαϊκό και όχι διμερές, έχει να κάνει με το κράτος δίκαιου» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου.

Θυμίζουμε ότι το μέλος της κυβέρνησης βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα Τίρανα και είχε συνάντηση με τον κ. Μπελέρη. Μιλώντας σήμερα στον Σκάι, ο υπουργός επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά την ανάγκη να τηρηθεί το κράτος δίκαιου, να γίνει σεβαστό το δικαίωμα για το τεκμήριο της αθωότητας και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια δίκαιη δίκη».

Πρόσθεσε δε ότι «ο Φρέντι Μπελέρης εξελέγη δήμαρχος, ενώ δυο μέρες πριν είχε προφυλακιστεί και παραμένει εδώ και 7 μήνες προφυλακισμένος».

Θυμίζουμε ότι ο Βορειοηπειρώτης πολιτικός τον Μάιο 2023, δύο ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, συνελήφθη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Το δικαστήριο του Αυλώνα, όπου παραπέμφθηκε από τον περιφερειακό εισαγγελέα, δήλωσε αναρμόδιο για την υπόθεση και την παρέπεμψε στην Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, με τον Μπελέρη να παραμένει προφυλακισμένος. Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία παρακολουθεί στενά την εν λόγω υπόθεση από την πρώτη στιγμή.