Να υποβαθμίσει τον αντίκτυπό που είχε η αποχώρηση των 37 εκ των 51 μελών του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιχείρησε σήμερα ο βουλευτής του κόμματος Πέτρος Παππάς, αναφέροντας χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό Open ότι «το αποτύπωμα στην κοινωνία είναι πολύ μικρό» και ότι «η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια πολύ μικρή νεολαία».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «1.000 μέλη ήταν υποτίθεται εγγεγραμμένα. Στην πραγματικότητα όμως μιλάμε για πολύ λίγα ενεργά μέλη, 50 στη Θεσσαλονίκη και 100 στην Αθήνα».

Κάνοντας λόγο, δε, για «παθογένεια» σημείωσε ότι «δεν είχαμε γείωση στην φοιτητική κοινότητα και στον συνδικαλισμό». Και συνέχισε: «Αυτό που λέμε τώρα είναι ότι ξεκινά ένας νέος πολιτικός χρόνος·  έχει μηδενίσει ο χρόνος. Τον Στέφανο Κασσελάκη τον κρίνουμε διαρκώς, αλλά τώρα συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις -και όχι σερνόμενοι σε έναν βούρκο εσωστρέφειας- να κάνουμε πολιτική».

Επιχειρώντας, μάλιστα, να δείξει ότι παρά τις αποχωρήσεις υπάρχει εισροή μελών στον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «3.000 βιογραφικά κατατέθηκαν στον isyriza για να συμμετέχουν στα think tank, κι αυτό δείχνει ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον από νέους ανθρώπους που συμμετείχαν στην πολιτική».

Τέλος, ως προς τον τέως πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής είπε ότι «παραμένει εγγυητής της ενότητας» προσθέτοντας ακολούθως ότι «τον πόνεσε υποθέτω πολύ η αποχώρηση στελεχών που ανέδειξε».