Στο Λονδίνο θα βρίσκεται από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η δραστηριότητά του θα αρχίσει την Κυριακή με συνέντευξή του στο BBC, ενώ στην ατζέντα του ταξιδιού του πρωθυπουργού βρίσκονται τα Γλυπτά Παρθενώνα, οι επενδύσεις και οι συναντήσεις με την ομογένεια.

Έτσι μετά από το Παρίσι και το Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σόλτς ο πρωθυπουργός ολοκληρώνει τον κύκλο των επισκέψεών του στις τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Την Κυριακή, στις 9:30 (τοπική ώρα), ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό BBC One και στη δημοσιογράφο Laura Kuenssberg.

Στις 18:30, ο Κυριακός Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας.

Τη Δευτέρα το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που συνδιοργανώνουν η Morgan Stanley και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 17:00, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Keir Starmer.

Την Τρίτη, στις 12:45, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak, στη Downing Street.