Επίσκεψη στον σταθμό «Αγία Σοφία» του μετρό Θεσσαλονίκης έκανε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος επανέλαβαν ότι θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2024.

«Η δέσμευσή μας για παράδοση στο β’ εξάμηνο του 2024 παραμένει στο ακέραιο» τόνισαν με έμφασηισήμαναν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος οι οποίοι επισκέφθηκαν τον σταθμό “Αγία Σοφία” στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελληνικό Μετρό στο 12ο Open House Thessaloniki όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

Και οι δύο μαζί με δεκάδες επισκέπτες ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Σταθμού, ο οποίος θα είναι ανοιχτός για το κοινό μέχρι τις 16:00 με τον κ. Σταϊκούρα να συνομιλεί και να ανταλλάσσει χειραψίες με τους επισκέπτες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι σήμερα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις όχι για να δει την πορεία των εργασιών αλλά για να συζητήσει με τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι εύλογα αγωνιούν για την ολοκλήρωση του εμβληματικού για την πόλη έργο. Για μια ακόμη φορά τόνισε «Η δέσμευσή μας παραμένει στο ακέραιο και το μετρό θα λειτουργήσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2024. Το περιουσιακό αυτό στοιχείο ανήκει στους πολίτες και είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του στόχου. Αυτό περιορίζει και την καχυποψία της πόλης για την έγκαιρη υλοποίηση των έργων και ως πολιτική ηγεσία δεσμευόμαστε για το σύνολο των έργων στη Θεσσαλονίκη».

Αναφορικά με την υπόλοιπη αστική συγκοινωνία, υπογράμμισε ότι πριν μεταβεί στο μετρό είχε την ευκαιρία να μετακινηθεί με αστικό του ΚΤΕΛ, τονίζοντας και πάλι την εύλογη ανησυχία των πολιτών για τις μεταφορές με το υπουργείο να λαμβάνει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της καθημερινής μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη.

«Οφείλουμε να είμαστε κοντά στους πολίτες. Αυτούς τους 4 μήνες έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε ότι αφορά την μετακίνηση των πολιτών με λεωφορεία. Μέχρι 1η Δεκεμβρίου η πόλη θα έχει 5 γραμμές, πάνω από 35 λεωφορεία και 100 δρομολόγια ενώ μέχρι αρχές του 2024 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις προσλήψεις των 150 οδηγών στον ΟΑΣΘ. Κάνουμε ότι μπορούμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Σε ερώτηση επισκέπτη για το πότε θα λειτουργήσει το μετρό, ο κ. Ταχιάος απάντησε τον Οκτώβριο του 2024. Χαρακτήρισε το μετρό ως ένα έργο σύμβολο για τη Θεσσαλονίκη, αναστρέφοντας την αρνητική εικόνα των πολιτών με την παράδοση της λειτουργίας του. «Έχουν ξεκινήσει οι δυναμικές δοκιμές των συρμών με την Ελληνικό Μετρό να κλείνει μαζί με τον ανάδοχο όλες τις ανοικτές εκκρεμότητες ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα παραδοθεί η μελέτη για τα επόμενα στάδια ανάπτυξης του μετρό με αναφορά στην επέκταση προς την Καλαμαριά», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Ταχιάος.