«Μηδενίζουμε το κοντέρ» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού σε πρόσφατη συνέντευξή του, ξεκαθαρίζοντας ότι στη δεύτερη τετραετία της θητείας της η κυβέρνηση στόχο έχει ναυλοποιήσει μεταρρυθμίσεις εστιάζοντας στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ παράλληλα λαμβάνονται νέα μέτρα στήριξης για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδας και συγκεκριμένα θαδοθούν 350 εκατ. ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, ΑΜΕΑ και οικογένειες με παιδιά. 

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάνει πίσω στον πυρήνα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου παρά τιςαντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στους κόλπους των ελεύθερων επαγγελματιών, επισημαίνοντας ότιπρέπει να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη. «Με μια φιλελεύθερη κυβέρνηση δεν συνάδει ένακαθεστώς αδικίας, όπου ένα μεγάλο κομμάτι ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν ότι ζουν μεεισοδήματα τα οποία είναι πολύ χαμηλότερα από τον κατώτατο μισθό» επισήμανε χαρακτηριστικά. 

Έμφαση στην Υγεία

Κομβικής σημασίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις παρεμβάσεις που προωθούνται για τα εγκεφαλικά επεισόδια και στόχος είναι πριν το τέλος του χρόνου να εγκαινιάσει στο Αττικό Νοσοκομείο το πρώτο κέντρο που θα λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο.  Είχε προηγηθεί η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με στόχο στις αστικές και μη αστικές περιοχές σε απώτερο στόχο σε 7-15 λεπτά τα πληρώματα να ανταποκρίνονται στις κλήσεις από του ασθενείς. Το επόμενο βήμα είναι ειδική ομάδα για τα μεγάλα αστικά κέντρα, ξεκινώντας από την Αθήνα, αποτελούμενη από 250 δικυκλιστές  διασώστες να προηγούνται των ασθενοφόρων, παρέχοντας πρώτες βοήθειες πριν φτάσει στο σημείο που βρίσκεται τοπεριστατικό το ασθενοφόρο. Για την κάλυψη της Περιφέρειας υπάρχει υπουργική απόφαση για μίσθωση ελαφρών ελικοπτέρων που θα κάνουν  διασώσεις σε βουνά και δύσκολες περιοχές ώστε να αντιμετωπιστούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά περιστατικά.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για αύξηση των εφημεριών των ιατρών αν συνεχίσουν να έχουν θετικό πρόσημο τα δημόσια οικονομικά, κάτι που αναμένεται να εξαγγελθεί στη συζήτηση για τονπροϋπολογισμό, εάν τελικά «κλειδώσει».

Απαραίτητες οι λύσεις για το κυκλοφοριακό

Η τραγική κατάσταση με τις ατελείωτες ουρές στους κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για το υπουργείο Υποδομών αλλά και κεντρικά τα προβλήματα στο κυκλοφοριακόαπασχολούν το Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά για μια νέα πολιτική αστικήςβιώσιμης κινητικότητας.

Έτσι εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν για να «ανασάνουν» οδηγοί και πεζοί αλλά και να γίνει πιο φιλική προς τους επισκέπτεςπόλη η Αθήνα. Οι παρεμβάσεις εστιάζονται στη ρύθμιση των λεωφορειολωρίδων, οι οποίες θα ελέγχονται αυστηρά αλλά και στα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία αναμένεται να παραληφθούν μέχριτο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024. Παράλληλα, προχωρούν και οι μακροχρόνιες παρεμβάσεις, όπως η γραμμή 4 του μετρό, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που υλοποιείται, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα δημιουργηθούν ασφαλείς ποδηλατόδρομοι στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι και θα συνδέονται με ταμέσα μαζικής.