Ο Γιάννης Λούλης σχολίασε την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα, χαρακτηρίζοντας τους τελευταίους ως «βαρίδια» στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα έλεγα πως είναι σχεδόν αυτονόητο, δεν είναι αλαζονικό αυτό που λέω. Είναι βαρίδια, διότι αυτοί έχουν μείνει όχι απλώς στο παλιό, αλλά στο παλαιότερο του παλιού. Δηλαδή είναι προ Τσίπρα. Και ο Τσίπρας θα ήθελε να το κάνει αυτό», είπε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Επίσης, είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «πράττει άριστα», αλλά «στην υλοποίηση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, γιατί δεν είναι ξεκάθαρη η θέση του».

«Και ξέρω ότι μέσα στο κόμμα τοξικά στοιχεία τα οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ικανοποιημένα από μακριά να παρακολουθούν αυτά τα οποία συνέβαιναν και που χάρη στον Τσίπρα, μη γελιόμαστε, είχε ένα χάρισμα ο Τσίπρας, κέρδισε δύο εκλογές, μην το ξεχνάμε αυτό και έφτασε εκεί που έφτασε αλλά εν συνεχεία το κόμμα μπήκε σε ένα τέλμα. Και αυτό το τέλμα εάν δεν το ταρακουνούσε κάποιος, θα χειροτέρευε. Δηλαδή αυτό το κόμμα θα πέρναγε πλέον και κάτω από το ΠΑΣΟΚ» προσέθεσε στη συνέχεια ο πολιτικός αναλυτής και επικοινωνιολόγος.

Ακόμη, σημείωσε πως «η εστία του προβλήματος είναι η κρίση στον συγκεκριμένο χώρο και η κρίση αυτή ήταν ουσιαστικά σχεδόν αυτοκαταστροφική. Άρα ο νέος αρχηγός, ο οποίος θα αναλάμβανε αυτό το κόμμα, θα έπρεπε να διαμορφώσει κάποιας μορφής στρατηγική και να αλλάξει την πορεία την οποία ακολουθούσε αυτό το κόμμα, η οποία οδηγεί κατευθείαν στον γκρεμό. Δεν είναι θέμα Κασσελάκη. Οποιοσδήποτε να ήταν αρχηγός, ίσως κάποιος άλλος δε να μην είχε κανέναν έλεγχο ή να έπαιρνε ένα κόμμα το οποίο σάπιζε και να το άφηνε να σαπίσει. Λοιπόν, ο Κασσελάκης κάνει μια προσπάθεια. Πιθανότατα έχει κάνει και κάποια λάθη, αλλά ότι προσπαθεί να κάνει, είναι ομολογουμένως σημαντικό, διότι αν δεν κάνει κάτι αυτό το κόμμα δεν πρόκειται να διασωθεί. (…) Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να κάνει μια στροφή στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά ξεκάθαρα, όχι μισές κουβέντες. Ότι δεν είμαστε κόμμα της Αριστεράς, μπορεί να υπάρχουν και κάποιες αριστερές απόψεις τις οποίες υιοθετούμε, αλλά έχουμε καταλάβει ότι στην εποχή μας και με τις προκλήσεις και τα δεδομένα τα πολιτικά, είμαστε ένα κόμμα της κεντροαριστεράς και σε αυτό δίνει μια μάχη. Νομίζω ότι τη μάχη αυτή σε κάποια επίπεδα τη δίνει καλά, σε άλλα επίπεδα ήταν ανέτοιμος για να κάνει κάτι τέτοιο, διότι δεν θα φανταζόταν ότι θα συναντούσε τέτοια αντίσταση».