Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Έλενα Κουντουρά στη Νόνη Δούνια και την κάμερα της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα» το Σάββατο στο MEGA. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, η Ευροβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε τόσο στα ταμπού περί ομορφιάς που υπάρχουν ακόμα στη χώρα μας, τις δυσκολίες μιας γυναίκας στην πολιτική αλλά και τα επιτεύγματα που είχε στο υπουργείο Τουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η Έλενα Κουντουρά εξομολογήθηκε πως «η ομορφιά ανοίγει πόρτες. Παντού, σε όλους τους εργασιακούς χώρους, όλοι θέλουν όμορφους ανθρώπους. Περιποιημένους και καθαρούς, να το πω έτσι πιο απλά. Υπάρχουν κάποια ταμπού τα οποία τα ακούμε μέχρι σήμερα, «μα είναι όμορφη άρα δεν θα είναι και έξυπνη ή ικανή». Νομίζω ότι αυτά μόνο στην Ελλάδα τα ακούμε πια. Στο εξωτερικό υπάρχει αξιοκρατία, η ισότητα έχει προοδεύσει, θέλουν και όμορφους άντρες, όχι μόνο όμορφες γυναίκες και αναγνωρίζουν σε έναν άνθρωπο πως είναι και όμορφος και πολυτάλαντος».

«Όταν ξεκίνησα στην πολική, δεν σου κρύβω ότι αντιμετώπισα πάρα πολλά προβλήματα για το θέμα πως είμαι γυναίκα όπως και πάρα πολλές γυναίκες που ασχολούνται με την πολιτική ή με επαγγέλματα όπως η δημοσιογραφία ή επιστήμονες. Για κάποιο λόγο, στην Ελλάδα, η γυναίκα ακόμα δεν έχει τη θέση που της αξίζει».

«Όταν έγινα υπουργός έπρεπε να φέρω την τεράστια αυτή επιτυχία για να με παραδεχθούν ότι είμαι «ικανή, αποτελεσματική και πάρα πολύ καλή υπουργός». Ενώ δεν σου κρύβω πως συνάδελφοι μου άντρες, με μικρότερες επιτυχίες, είχαν αναγνωριστεί πολύ νωρίτερα. Στο εξωτερικό, λοιπόν, σε σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς αναγνωρίστηκε η αξία και η στρατηγική μας. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο τουρισμός μας είχε τεράστια ανάπτυξη και αυτή ήταν το μικρό θαύμα» όπως το ανέφεραν» πρόσθεσε, σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Έλενα Κουντουρά συνομιλώντας με τη Νόνη Δούνια στο MEGA.