Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία περνάει στο «επόμενο στάδιο της ιστορικής του πορείας. Εκείνο μιας σύγχρονης Αριστεράς που δεν δαιμονοποιεί τη λέξη «κεφάλαιο» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στη συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

«Δεν χρειαζόμαστε παραπάνω φορολόγηση. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι δραστική μείωση της σπατάλης, πάταξη της χρόνιας διαπλοκής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τόνισε ακόμα πως: «Το όραμά μας είναι μια Ελλάδα παραγωγός και όχι καταναλωτής» και «που η σύννομη επιχειρηματικότητα ανθίζει. Όπου το κράτος δεν παρεμποδίζει, αλλά βοηθά ουσιαστικά την ιδιωτική πρωτοβουλία, από όπου και αν προέρχεται».

«Δεν είναι δυνατόν να καταργούμε τον βάσιμο λόγο απόλυσης, ειδικά σε μία χώρα με αδύναμη δικαιοσύνη και βαθιές προκαταλήψεις. Μέχρι και οι Ηνωμένες Πολιτείες, το κέντρο του καπιταλισμού, απαιτούν βάσιμο λόγο απόλυσης και προσφέρουν θεσμικές προστασίες όχι μόνο στην απόλυση αλλά και στην πιθανή πρόσληψη!».

Παράλληλα επιτιθέμενος στην κυβέρνηση, σημείωσε ακόμα πως: «Δεν είναι δυνατόν να επιβάλουμε δεκάωρη εργασία χωρίς αύξηση αποδοχών, αλλά με δήθεν πληρωμή σε ρεπό, να διπλασιάζουμε τις φθηνές υπερωρίες, να καταργούμε το ΣΕΠΕ με την μετατροπή του σε Ανεξάρτητη Αρχή με μειωμένες αρμοδιότητες, να αποδυναμώνουμε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα σε μια χώρα της Ευρωζώνης με πολύ χαμηλές απολαβές.

Αυτά δεν είναι συνταγή για βιώσιμο κοινωνικό συμβόλαιο και για εύρωστη κοινωνία με διάχυση της ανάπτυξης. Απλά δεν είναι. Και σαν το κερασάκι στην τούρτα, ο πρόσφατος νόμος Γεωργιάδη συνεχίζει και επιτείνει την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την επιβολή επισφαλών ελαστικών εργασιακών σχέσεων», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.