Ο Νίκος Καρανίκας μέσω ανάρτησης στα social media τοποθετήθηκε για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι ορισμένοι φέρονται ως «ιδιοκτήτες του κόμματος» και δηλώνουν ότι «δεν αντέχουν» τον Στέφανο Κασσελάκη, κάτι «που έπραξαν» και με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Μέσα στον πανικό τους αποκαλύπτουν πόσο Ελιτ αισθάνονται και έτσι επιτίθενται στον “χυλό” που στηρίζει τον σύντροφο Stefanos Kasselakis αλλά ο χυλός τον οποίο αντιμετωπίζουν υποτιμητικά είναι η κοινωνία, ο λαός», γράφει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Επίσης, σημείωσε ότι «την περιβόητη (κομματική) προϋπηρεσία που ζητάνε από τον χυλό, από τον σύντροφο Κασσελακη και τους ψηφοφόρους, αυτοί και αυτές ως νομενκλατούρα δεν ξέρουν τι είναι προϋπηρεσία ως εργατική τάξη, δηλαδή ο εργατικός χυλός, αλλά θέλουν να την εκπροσωπούν και παράλληλα την σνομπάρουν. Μεταμοντέρνο ή αποτυχημένος κάκιστος συνδικαλισμός; Ρωτήστε τον Λούκατς. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του:

«Ο χυλός, η κοινωνία, εμείς

(σε 3’ της ώρας σου)

Θέλω να επισημάνω προς την Ελίτ, τους “ιδιοκτήτες” του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που κόπτονται ως σοβαρές και σοβαροί θεματοφύλακες τις Αριστεράς για τα ιερά κείμενα και κειμήλια, να αρχίσουν αρχικά από την ανάγνωση των ιερών κειμένων και της ιστορίας μπας και καταλάβουν τι λένε όταν επικαλούνται την σοβαρότητα. Δεν είναι σοβαροί με αυτά που λένε.

Μεσα στον πανικό τους αποκαλύπτουν πόσο Ελιτ αισθάνονται και έτσι επιτίθενται στον “χυλό” που στηρίζει τον σύντροφο Stefanos Kasselakis αλλά ο χυλός τον οποίο αντιμετωπίζουν υποτιμητικά είναι η κοινωνία, ο λαός. Ο φανατισμός θολώνει την λογική, ρωτήστε τον Σπινόζα. Δεν ειναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Το ΕΑΜ που αγωνίστηκε για το κοινό καλό με Λαοκρατία και όχι για τον Σοσιαλισμό, έγινε απο τον λαό δηλαδή τον χυλό της κοινωνίας, και οχι από τους ειδικούς της πολιτικής, ούτε από τις οργανωμένες κοινότητες και αν δεν το ξέρουν ας ρωτήσουν τον σύντροφο Γληνό! Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.!

Η κοινωνία, η μάζα, ο λαός, αυτός ο χυλός που καταγγέλουν είναι η ύλη από την οποία προκύπτουν οι οργανωμένες κοινότητες, ομάδες κόμματα…Ρωτήστε τον Κανέττι. Την λαϊκότητα των μη ειδικών της πολιτικής και των ανθρώπων που δεν συμμετέχουν στις οργανωμένες κοινότητες φοβούνται οι ισοβίτες της εξουσίας, οι βαρώνοι του κόμματος και γιαυτο εχθρεύονται την προοδευτική διεύρυνση, τον χυλό και τον σύντροφο Κασσελακη.

Αφού δεν το άντεξαν με τον σύντροφο Τσιπρα, τώρα δεν αντέχουν τον σύντροφο Κασσελακη γιατί εκφράζει την διεύρυνση, την Σύγχρονη Αριστερά, την πολιτική με τον δικό του τρόπο και οχι την σοβαροφάνεια του αναχρονισμού.

Αυτό που εγώ διασκεδάζω είναι η αγωνία τους να πείσουν ότι είναι σοβαροί και σοβαρές, ότι είναι πιο αριστερά από τον χυλό και έτσι ανακάλυψαν μέχρι και την Αγροτική Τάξη – του προηγούμενου αιώνα για να μας πείσουν (ομιλία Αχτσιογλου)

Αλλά ως ελίτ είναι τόσο αποκομμένοι από την κοινωνία και τον χυλό που δεν τους είπε κανένας αγρότης σήμερα, ότι αγρότης αυτόν τον αιώνα σημάνει επιχειρηματίας, αφεντικό του εαυτού του με πολλα προβλήματα εξαιτίας της ολιγωρίας του κράτους και εργάτης γης είναι κάτι το εποχιακό και συμπληρωματικό, αλλά είναι τόσο θολή η μάτια τους & η πολιτική τους που δεν βλέπουν καθαρά. Ρωτήστε έναν αγρότη.

Δεν είναι σοβαρα πράγματα αυτά.

Την περιβόητη (κομματική) προϋπηρεσία που ζητάνε από τον χυλό, από τον σύντροφο Κασσελακη και τους ψηφοφόρους, αυτοί και αυτές ως νομενκλατούρα δεν ξέρουν τι είναι προϋπηρεσία ως εργατική τάξη, δηλαδή ο εργατικός χυλός, αλλά θέλουν να την εκπροσωπούν και παράλληλα την σνομπάρουν. Μεταμοντέρνο ή αποτυχημένος κάκιστος συνδικαλισμός; Ρωτήστε τον Λούκατς. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Όσο για την σοβαρότητα και τα θολά νερά της πολιτικής δεν ήταν ανάγκη να ειπωθούν από αυτές και αυτούς που ζητάνε σκληρές δομές αλλά δεν λένε κουβέντα για το περιεχόμενο και κατά τ άλλα κατηγορούν άλλους για μεταπολιτική. Δεν ειναι σοβαρα πράγματα αυτά.

Ούτε είναι σωστό να βάζουν αριστερόμετρο βουλευτές βουλευτίνες και στελέχη που ψήφισαν το μνημόνιο λέγοντας ως δικαιολογία ότι είχαν και έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους, μια άλλη πολιτική, άλλη πίστη και επιθυμία ως γνήσιοι αριστεροί και αριστερές, ενώ μια άλλη ομάδα, τίμια κατά τ άλλα που δεν διαφωνούν σήμερα μαζί τους έχει φύγει από το 2015 και το 1992. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Χαίρομαι που αυτός ο χυλός, από την εποχή του συντρόφου Αλέξη Τσίπρα, στηρίζει την προοδευτική διεύρυνση και τώρα με τον σύντροφο Κασσελάκη Στέφανο, αυτός ο χυλός έπιασε το νήμα με πείσμα από εκεί που αφέθηκε και τώρα ανανεώνει την ελπίδα.

Εκλέγοντας τον σύντροφο Κασσελακη Στεφανο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο κόσμος τον επιλέγει για μια Σύγχρονη προοδευτική πατριωτική Αριστερά που υπηρετεί το κοινό καλό και με καλό τρόπο να κυβερνήσει για να αλλάξει τον τόπο.

Αυτά είναι ξεκάθαρα σοβαρά πολιτικά πράγματα».

Ο χυλός, η κοινωνία, εμείς(σε 3’ της ώρας σου)Θέλω να επισημάνω προς την Ελίτ, τους «ιδιοκτήτες» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που…

Posted by Νίκος Καρανίκας on Monday, September 18, 2023