Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ΔΕΘ και αναφερόμενος στο ζήτημα της αστυνόμευσης είπε πως έδωσε εντολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ώστε 2.500 αστυνομικοί να φύγουν από την προστασία υψηλών προσώπων.

Αυτοί οι αστυνομικοί θα επιστρέψουν σε υπηρεσία στους δρόμους. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η προσωπική του φρουρά θα μειωθεί στο μισό και το ίδιο θα ισχύει και για υπουργούς και βουλευτές.  Συγκεκριμένα είπε χαρακτηριστικά:

«Αποδεσμεύονται 2500 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ από τη φύλαξη  προσώπων.  Πρώτη η δική μου ασφάλεια μειώνεται στο μισό!!! Οι επιχειρηματίες και άλλοι παράγοντες πλέον θα χρηματοδοτούν οι ίδιοι την προστασία τους. 

 Δεν συγκυβερνούμε μαζί τους, στην αδικία αντιτάσσουμε την ισονομία. Σας μιλάω για πράγματα που γίνονται ήδη, η πολιτεία ξεκίνησε το κυνήγι της φοροδιαφυγής από τη Μύκονο και όχι από ένα ψαρονήσι!!!! Αυτό είναι ένα νέο κίνημα, το κίνημα της καθημερινότητας με κανόνες. 

Να μην ταλαιπωρούνται οι οδηγοί, επειδή λείπει η τροχαία από το δρόμο. Το μεγάλο πρόβλημα δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για ανοχή στο μικρό».