Αυτό το μπλε πουλάκι, που δεν σταματάει να τιτιβίζει στο διαδίκτυο, δεν είναι πάντα… κουκουβάγια. Είναι στιγμές που μπορεί κανείς να διαβάσει σοφά λόγια, κι άλλες, που μια ατάκα μπορεί να τσακίσει κόκαλα. Σίγουρα, το σχόλιο που αναδημοσίευσε η Βούλα Παπαχρήστου στον προσωπικό της λογαριασμός στο twitter, δεν ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια στο τριπλούν, η οποία ανήκει στην ΑΕΚ, αλλά φέτος αγωνίστηκε στην Τουρκία με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε (!), λόγω οικονομικής αδυναμίας της Ενωσης, απασχολεί πλέον την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η ίδια ακύρωσε τον εαυτό της, έστω κι αν δεν χρειάστηκε να κάνει τρία άκυρα άλματα και στη συνέχεια η Ε.Ο.Ε. έκανε… delete στο αθλητικό της προφίλ, με την απόφαση του αποκλεισμού της από το Λονδίνο.

Πολλοί αποδίδουν την απερισκεψία της στο νεαρό της ηλικίας (23 ετών), στη «φούρια» και την έλλειψη της δεύτερης σκέψης. Από τότε που αποφάσισε να σταματήσει το σχολείο -δεν πήγε Λύκειο-, έμαθε να λειτουργεί περισσότερο με το ένστικτο. Ακόμα κι όταν σταμάτησε την ενόργανη για τα άλματα (αρχικά μήκος και εν συνεχεία τριπλούν). Ακόμα και στην πρόταση γάμου που πρόσφατα της έγινε από τον αθλητή του kick boxing, Λευτέρη Χαχανίδη, με το οποίο θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας μέσα στο 2012.

Εχοντας βάλει τα θεμέλια μιας επιτυχημένης καριέρας, ξαφνικά βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Πώς φτάσαμε όμως ως εδώ; Στο σημείο ο αφρικανός δημοσιογράφος εφημερίδας της Φλόριντα, Ορλάντο Σέντινελ, να γράψει: «Φέρτε την στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κλείστε τη σε ένα δωμάτιο με αφρικανούς αθλητές»…

Πρόκειται για ένα ντόμινο εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα:

– Το πρώτο μέσο που έμαθε το άκομψο τιτίβισμα της Βούλας, ήταν το Al Jazeera!

– Το Al Jazeera την «έπεσε» στην Ε.Ο.Ε., ζητώντας άμεσα εξηγήσεις («Θέλουμε την άμεση τοποθέτησή σας»).

– Ακολούθησε το Reuters και το CNN, οι οποίοι με τη σειρά τους ζήτησαν εξηγήσεις από την ΔΟΕ!

– Ανθρωποι της ΔΟΕ επικοινώνησαν με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: «Δεχόμαστε ενοχλήσεις από τα μεγάλα διεθνή δίκτυα για την υπόθεση. Περιμένουμε τις θέσεις σας».

– Στην ΕΟΕ πανικοβλήθηκαν, λίγο πριν ακολουθήσει η ανακοίνωση του πολιτικού κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς, που ζητούσε τον αποκλεισμό της αθλήτριας από το Λονδίνο.

– Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε., Σπύρος Καπράλος, αρνήθηκε ευγενικά να πάρει θέση για το θέμα, παραπέμποντας σε σχετική ανακοίνωση, αλλά και στον Υπεύθυνο Τύπου, Τάσο Παπαχρήστου, ο οποίος έκανε δηλώσεις στην Sport Web TV και σε δύο ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.

– Ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση, ώστε να μη βρεθεί εκτεθειμένος.

– Εταιρείες (Αdidas, Samsung κτλ), που χορηγούσαν την Βούλα Παπαχρήστου ενόψει των Αγώνων, “έσπασαν” τα συμβόλαια συνεργασίας.

– Η μητέρα της, η οποία βρισκόταν στο Λονδίνο για μια καμπάνια της P&G: «ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΩΝ ΜΑΜΑΔΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΛΟΝΔΙΝΟ 2012», δεν πήρε μέρος…

Και το μπαράζ αυτών των εξελίξεων κατέληξε να αναχθεί το θέμα σε πολιτικό ζήτημα στην Ελλάδα και να στρώνεται χαλί σε… ακραίες απόψεις. Τόσο στον πολιτικό χώρο, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: sport.gr