Το σπάνιο ταλέντο της αναγνωρίστηκε πολύ νωρίς όταν κέρδισε τον περίφημο Διαγωνισμό Σιμπέλιους το 1980, και δυο χρόνια αργότερα το Χρυσό Μετάλλιο στον Διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι. Σήμερα η κορυφαία βιολονίστρια Viktoria Mullova αναζητά διαρκώς νέους ερμηνευτικούς δρόμους, σε μια γκάμα που εκτείνεται από το Μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη μουσική και τον αυτοσχεδιασμό.

Η Mullova δίνει ρεσιτάλ βιολιού απόψε στο Μέγαρο Μουσικής. 

Χώρος:Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Ώρα έναρξης: 20:30

Ludwig van Beethoven
– Σονάτα για βιολί σε λα ελάσσονα, έργο 23
– Σονάτα για βιολί σε μι ύφεση μείζονα, έργο 12, αρ. 3
– Σονάτα για βιολί και πιάνο σε λα ελάσσονα, έργο 47 «Kreutzer»

Viktoria Mullova βιολί
Kristian Bezuidenhout φορτεπιάνο

Συνεργάζεται τακτικά με την πιανίστρια Κάτια Λαμπέκ, με τον φορτεπιανίστα Κρίστιαν Μπιζάιντενχοουτ και τον βιολοντσελίστα Πήτερ Βίσπελβεϋ. Για την ερμηνεία έργων Μπαχ συνεργάζεται στενά με τον Οττάβιο Νταντόνε.
Στις συναυλιακές της εμφανίσεις συμπράττει με ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική του Βερολίνου, του Ρόττερνταμ, η Φιλαρμόνια και η Orchestre National de France και με μαέστρους όπως ο Γκουστάβο Ντουντάμελ, ο Πάαβο Γιάρβι κλπ.
Οι δίσκοι της (Philips Classics) έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις. Η ηχογράφησή της με Κοντσέρτα του Βιβάλντι (με τους Il Giardino Armonico υπό τη διεύθυνση του Τζιοβάννι Αντονίνι) βραβεύθηκε με το Diapason d’or το 2005.
Για την καλλιτεχνική περίοδο 2010/11 θα αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο («Artist in Focus») της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου, με συναυλίες στο Μπάρμπικαν και το LSO St Luke’s.

Η Βικτόρια Μούλλοβα παίζει με Στραντιβάριους «Jules Falk» του 1723 και με Γκουαντανίνι.